• Alles
 • (2)
  Tentoonstelling - Rondleiding
 • (1)
  Rommelmarkt
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Kinderactiviteiten
 • (1)
  Beurs

Landgoed De Hertgang in juli, een bezoek waard!

woensdag 6 juli 9:00 uur

Foto: Van der Hucht

Wie dit mooie landgoed in Halsteren kent, weet dat er diverse onder architectuur aangelegde tuinen te bewonderen zijn. In deze maand zijn er een paar bijzonderheden in die tuinen die een bezoek de moeite waard maken. In de “Nieuwe Tuin” bijvoorbeeld vindt u de lederboom (Ptelea trifoliata) die nu bloeit en geelgroene schermen vol witte bloemen laat zien. Daar vlakbij bloeit ook de bijenboom (Tetradium danielli): trossen crème witte bloemetjes, die een belangrijke voedingsbron vormen voor - hoe kan het ook anders met zo’n naam – bijen.

Aandachttrekkers

Een kijkje in het “Paradijs” is trouwens ook aan te raden. Daar laten de eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia) en de fluweelhortensia (Hydrangea aspera) zich bewonderen. In een ander gedeelte van het landgoed, valt, in een van de borders langs het grote gazon, de Salvia microphylla ‘Hotlips’ op. Het meest opvallend aan de plant zijn de rood-witte bloemetjes die aan rode lippen doen denken – vandaar de naam “Hot Lips”. In het begin zijn de bloemetjes rood, na een tijdje komt de witte kleur erbij. Grappig is dat kleuren veranderen: als de nachten warm zijn, dan worden de bloemen witter; worden de nachten weer kouder, dan worden de bloemen weer roder. In een andere border op het grote gazon vindt u een in het oog springende plant. Op het eerste gezicht een artisjokplant, wel familie van, maar dit is een kardoenplant (Cynara cardunculus). Deze curieuze plant is van mediterrane oorsprong en werd al gekweekt door de Romeinen. In het arboretum is trouwens nog een blikvanger te vinden: de papierplant (Tetrapanax papyrifera). De enorme diep ingesneden bladeren kunnen met gemak een diameter van ruim een meter bereiken. Natuurlijk is er nog veel meer moois en bijzonders te zien op het landgoed. Kom langs en ontdek het zelf!

Openstelling

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk. Op zondagen kan er tussen 11.00 en 16.00 uur koffie of thee bij het Bezoekerscentrum afgehaald worden. U vindt Landgoed De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.
deel deze activiteit

Locatie

Landgoed De Hertgang
Halsteren
Klaverblokken 18
4661HJ


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief