Docenten van 't Rijks in T-shirt met toepasselijke tekst in het kader van de week tegen het pesten.
Docenten van 't Rijks in T-shirt met toepasselijke tekst in het kader van de week tegen het pesten. Foto: Nancy Nijkamp

't Rijks laat zich zien in de Week tegen Pesten

Door: Sandra Broosus Actueel

BERGEN OP ZOOM - "Laat je zien" is de slogan van de Stichting School & Veiligheid. Zij organiseren de landelijke campagne van de week tegen het pesten waaraan ’t Rijks al enkele jaren deelneemt.

Met “laat je zien” wordt de docent bedoeld. Leerlingen moeten weten dat ze hun docenten moeten kunnen vertrouwen opdat de leerlingen hen weten te vinden en om hulp durven vragen. Daarom draagt het overgrote deel van de docenten deze week een T-shirt met toepasselijke teksten. Het verlaagt de drempel om naar de docent te gaan als er sprake is van pesten. Aansluitend op de landelijke trend dat het pesten op middelbare scholen gestaag daalt, voelen de leerlingen zich ook op ’t Rijks veilig. Ze waarderen het veiligheidsgevoel op school dan ook met een zeer hoog cijfer.

In de mentorlessen worden onderwerpen besproken als mediawijsheid, sexting, bodyshaming en is er veel aandacht voor groepsdynamiek, wat juist in het begin van het schooljaar erg belangrijk is. Een werkgroep van docenten/ mentoren heeft deze studielessen ontwikkeld. Ook zal het project P.E.T.S. op ’t Rijks worden geïntroduceerd. P.E.T.S. staat voor ‘Probeer Eens Te Stoppen’, maar is ook een symbolische pets om je wakker te schudden en een stukje bewustwording te creëren over pesten. Het programma is interactief, waarbij leerlingen kunnen kiezen uit meerdere korte films met verschillende thema’s op het gebied van pesten.

Kortom: ’t Rijks laat zien dat pesten niet kan!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief