Opstart PPE-productie SABIC in Bergen Op Zoom biedt lokale werkgelegenheidskansen
Opstart PPE-productie SABIC in Bergen Op Zoom biedt lokale werkgelegenheidskansen Foto: SABIC

Zestig nieuwe banen door opstart PPE-productie SABIC in Bergen op Zoom

Actueel

BERGEN OP ZOOM - Sabic gaat de productie van haar PPE-fabriek hervatten. En dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid in de gemeente. Er komen 59 banen bij. 

Vorig jaar heeft SABIC plannen aangekondigd, als antwoord op de vraag vanuit de markt, om de productie in zijn PPE-fabriek in Bergen op Zoom te hervatten. De productie van polyfenyleenether (PPE) wordt in 2020 gefaseerd opgevoerd. Dit is de grondstof voor NORYL™ resin en -oligomeren. De aanleiding voor de uitbreidingsplannen is de toegenomen vraag naar NORYL™ resin, dat in tal van sectoren wordt toegepast, zoals watermanagement, de automobielindustrie, zonne-energie, en elektronische toepassingen.

De opstart van de fabriek in Bergen op Zoom biedt klanten wereldwijd een tweede bron van NORYL™ resin. Dit benadrukt dat SABIC zich inzet in de Europese markt en voor zijn wereldwijde klanten, die aangeven behoefte te hebben aan materiaaloplossingen. Zodra de fabriek operationeel is, wordt verwacht dat de hoeveelheid NORYL™resin ruim 40 procent stijgt ten opzichte van 2017. SABIC blijft zich inzetten op het leveren van de juiste capaciteit op het juiste moment op de juiste locaties overal ter wereld ter ondersteuning van de behoeften van zijn klanten.

Als gevolg hiervan is de locatie in Bergen op Zoom nu actief bezig 59 vakbekwame medewerkers te werven om de PPE-activiteiten medio 2019 te bemensen, waaronder operators, service- en procesingenieurs, supervisors en productieanalisten.

Kandidaat

Dieter Hollmann, algemeen directeur van SABIC Bergen op Zoom, benadrukt dat elke kandidaat bereid moet zijn om zich in te zetten voor veilig werken en het leveren van kwaliteit. “We hebben een gedegen reputatie wat betreft veiligheid en betrouwbaarheid, gebaseerd op onze 45-jarige staat van dienst. Dit hebben we te danken aan onze gemotiveerde medewerkers die samen en veilig werken hoog in het vaandel hebben staan.”

Ter ondersteuning van het sollicitatie- en wervingsproces is op de website van SABIC Bergen op Zoom een speciale pagina opgezet [http://www.sabic-bergenopzoom.nl/nl/carriere/sabic-en-onderwijs] met functiebeschrijvingen, sollicitatie-instructies en nuttige links. SABIC organiseert diverse wervingsevenementen in de regio die op de website zullen worden aangekondigd.

“SABIC Bergen op Zoom is een geweldige plek om te werken en biedt uitdagende banen in een internationale omgeving met volop mogelijkheden voor de juiste mensen”, aldus Hollmann. “We nodigen geïnteresseerden uit om te solliciteren of om naar een van onze wervingsevenementen te komen voor meer informatie.”

Het feit dat SABIC lokaal 59 vacatures gaat invullen is volgens Barry Jacobs, wethouder Economie, een impuls voor de werkgelegenheid in de regio West-Brabant. “SABIC is uiteraard een belangrijke lokale werkgever en het is fantastisch om te horen dat het bedrijf gaat investeren in zijn fabriek in Bergen op Zoom. Dit wijst op groot vertrouwen in zowel de locatie als de lokale beroepsbevolking.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief