Afbeelding

Kelders Lepelstraat na twee jaar nog last van wateroverlast

Algemeen

LEPELSTRAAT - De lokale VVD-fractie vroeg afgelopen week aandacht voor de wateroverlast bij de voetbalvelden van Lepelstraatse Boys, maar volgens Barry Jacobs (VVD) is er nog meer sprake van wateroverlast in Lepelstraat. Ruim twee jaar geleden schreef hij een brief aan het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot grondwateroverlast in het centrum van Lepelstraat. 

"Kelders die 60 jaar lang droog zijn geweest lopen nu om onverklaarbare redenen vol met water. Naar aanleiding van onze oproep deze week om maatregelen te nemen tegen de wateroverlast op de velden van Lepelstraatse Boys, zijn opnieuw ook de kelders ter sprake gekomen. Bewoners geven aan dat de kelders nog altijd onder water staan en dat het helaas niet gelukt is om de oorzaak te vinden en het probleem op te lossen", aldus Jacobs.

De VVD wil daarom weten welke acties er de afgelopen twee jaar zijn genomen om de wateroverlast in kaart te brengen en op te lossen. "In uw antwoord op mijn eerste brief heeft u aangegeven het grondwatermeetnet te zullen uitbreiden en bewoners op te roepen om meer meldingen te doen. Wij zijn benieuwd wat dit heeft opgeleverd." Jacobs vraagt zich dan ook af of het college op de hoogte is van het feit dat de wateroverlast in Lepelstraatse kelders nog altijd niet is opgelost.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief