Afbeelding
Foto: Erik Verbogt (CDA)

'Omgevallen bomen aan de Rijtuigweg waren veilig'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het waren twee gezonde bomen die tijdens een zware storm omvielen tegen een flatgebouw aan de Rijtuigweg. Tijdens de vijfjaarlijkse keuring waaraan alle bomen in de gemeente worden onderworpen, is nooit een reden gevonden om de twee bomen te kappen of andere maatregelen te treffen. Dat heeft wethouder Patrick van der Velden laten weten naar aanleiding van kritische vragen van de PvdA en het CDA.

De eerste storm van het nieuwe jaar zorgde 3 januari voor de nodig schrik bij bewoners aan de Rijtuigweg. Een tweetal bomen viel door de harde windstoten op de appartementen. De PvdA en het CDA stelden eerder al vragen over de kwaliteit van de kastanjes en eisten actie.

De PvdA-fractie wilde dat er op korte termijn een plan van aanpak werd gemaakt om de bomen aan de Rijtuigweg te rooien en vervangen door nieuwe soorten. Maar dat gaat niet gebeuren, laat wethouder Van der Velde nu weten. "De locatie is bij ons al onder de aandacht vanwege groot onderhoud in het gebied. Een onderdeel daarvan is dat er een extern advies over het bomenbestand aan de Rijtuigweg wordt gemaakt." Dat staat op de planning voor begin 2018. Afhankelijk van dat advies wordt besloten of er op de korte termijn maatregelen noodzakelijk zijn. Tot die tijd blijven de bomen gewoon staan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief