Vloggers Irem en Amber op de Kerstijsbaan
Vloggers Irem en Amber op de Kerstijsbaan

Ontmoet IJSTIJD!vloggers Amber en Irem (13)

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - IJSTIJD!vloggers Amber en Irem (13) bezochten alle activiteiten op de Bergse Kerstijsbaan er maakten er een bijzonder vlogverslag van. Op zaterdag 3 februari gaan ze samen met Bergse IJSTIJD!team naar Amsterdam om Bergen op Zoom te vertegenwoordigen op de IJSTIJD!Winterspelen.

Met de camera in hun handen en hun paarse vesten aan en petten op zijn ze gemakkelijk te herkennen: de IJSTIJD!vloggers. Als razende reporters hebben de dertienjarige Amber en Irem wekenlang de activiteiten op en rond de baan gefilmd en zelf bewerkt tot vrolijke vlogs.

IJSTIJD!

De zoektocht naar een IJSTIJD!vlogger was een onderdeel van het landelijke IJSTIJD!programma waarvoor Bergen op Zoom deze winter was geselecteerd. Onder leiding van Cor Soons werd een team van de beste tien Bergse jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar geselecteerd om deel te nemen aan de IJSTIJD!Winterspelen in Amsterdam. Bij dat IJSTIJD!Team hoorde ook teamcaptains die alle avonturen op de baan vast zouden leggen. En hoewel de schaatswedstrijd Amber en Irem niet echt aantrok, vonden ze het vloggen wél een erg leuke uitdaging. "Uiteindelijk hebben we het tegen twee andere inzendingen moeten opnemen. Daarvoor maakten we een vlog van een activiteit van scouting Karel Doorman, waar we allebei bijzitten", legt Irem uit. "Toen won onze inzending, dus daar waren we echt heel blij mee", vult Amber aan. Samen met alle andere IJSTIJD!vloggers uit andere steden, zo'n dertig in totaal, gingen Amber en Irem naar Utrecht voor een speciale cursus vloggen en video's editen. "Daar hebben we wel echt veel geleerd over vloggen. Want dat hadden we eigenlijk verder nooit gedaan, behalve dan op Snapchat."

Gênant

In het begin was dat best even spannend. "Ik vond het soms wel gênant hoor, met zo'n camera rondlopen", vertelt Amber lachend. Irem vult haar aan "Ja, maar het went wel. En de reacties zijn allemaal heel leuk!" De meiden moeten hard nadenken over het leukste wat ze hebben mogen doen als IJDTIJDvloggers. Amber kiest voor het filmen vanaf het dak van de Pastorie. "Dat was echt super tof om te mogen doen en die beelden waren ook heel mooi." Irem kiest voor het schaatsmoment voor mensen met een beperking. "Daar zou je normaal nooit heengaan, maar het was super leuk om te zien. Die mensen glunderden echt helemaal."

Op 3 februari zijn de IJSTIJD!Winterspelen in Amsterdam. Amber kan er die dag niet bij zijn, dus zal Irem in haar eentje de avonturen van het Bergse team vastleggen, en als teamcaptain de vlag dragen tijdens de grote opening. "Ik weet nog niet super goed wat ik ervan moet verwachten, maar ik heb er wel al heel veel zin in!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief