Alcohol- en drugsgebruikers veroorzaken overlast op Sint-Josephplein

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ondernemers op het het Sint-Josephplein hebben een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om de overlast van samenscholende alcohol- en drugsgebruikers tegen te gaan. De ondernemers voelen zich door de gemeente niet gehoord.

Met de inzet van extra politie en BOA's pakte de gemeente in 2015 de overlast op het Sint- Josephplein, de Sint-Jospehstraat en de Voetboog met succes aan. Nu, 2,5 jaar later, zijn er opnieuw mensen die samenscholen op de locatie en er alcohol en drugs nuttigen en mensen naroepen. Maar deze keer hebben de ondernemers niet het gevoel dat de gemeente ingrijpt. Toine van Steenpaal en Meino Dam van Lijst Linssen willen graag dat het college van B&W met een blijvende oplossing komt.

Overlast

De groepen die op het plein hangen zorgen voor veel overlast, stelt de partij. "Deze groep pleegt in die omgeving winkeldiefstallen en veroorzaakt een onveilig gevoel bij het winkelend publiek in dit gedeelte van de stad", aldus Van Steenpaal. "Het betreft hier de entree van onze mooie stad en velen is deze situatie een doorn in het oog." Het raadslid wil graag weten waarom de aanwezigheid van politie en handhaving in het gebied is verminderd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief