Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bomen, verkeersborden en containers omver, maar niemand gewond

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente had gisteren de handen vol aan het verwerken van alle schademeldingen die vanwege de westerstorm waren gedaan. Een dag na de storm maakt de gemeente de balans op: tientallen omgewaaide bomen, containers omver bij MCT, openbare verlichting die kapot ging, maar gelukkig geen gewonden.

Een boom op een huis in de Jan van Beijnenstraat, een bushokje kapot aan de Botter en een boom op de rijweg bij de Wouwsestraatweg. Het is slechts een fractie van de lange lijst meldingen die de gemeente gisteren binnen kreeg. Woordvoerder Erwin Stander laat weten dat de schade met name betrekking heeft op omgevallen bomen. Bij het Rijks werd gisteren uit voorzorg zelfs een boom gekapt. Verder is er schade aan verlichting en verkeersborden. Maar één geluk bij een ongeluk: tot zover bekend is er niemand in de gemeente gewond geraakt tijdens de zware storm.

Schade

De storm heeft in heel Nederland gisteren flink huisgehouden. De schade wordt geschat op zo'n 50 miljoen euro. De NS rijdt vandaag nog niet via dienstregeling. Gisteren legde de spoorwegen al het treinverkeer plat, vanwege de schade aan het spoor. Die schade is nog niet overal opgelost.





Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief