Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

25 werkzoekenden met een uitkering aan een baan geholpen

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zonder werk thuiszitten, dat wil niemand graag meemaken. Voor 25 mensen is dit inmiddels verleden tijd. Zij vonden de afgelopen twee maanden met hulp van buitenaf een baan. Daarom vierde men maandag 19 februari op het kantoor van uitzendbureau Olympia uit Bergen op Zoom een feestje. 

''We merkten dat er ondanks de groeiende economie nog steeds veel mensen in de regio van een uitkering leefden'', vertelt Wilko de Jong van Olympia. ''Toen hebben wij contact gezocht met de gemeente''. Daarnaast raakte ook andere organisaties bij het initiatief betrokken. Na de start van het project vonden in korte tijd 25 mensen werk bij Ricoh/DHL. De partijen willen het succesvolle plan doorzetten. ''Het is belangrijk om het aantal mensen met een uitkering omlaag te brengen. We hopen in de toekomst gezamenlijk vaker dit soort hoeveelheden werkzoekenden aan aan een baan te helpen'', aldus de betrokkenen.

Felicitaties

De resultaten van het project waren reden voor felicitaties. Bij de bijeenkomst aan de Noordzijde Haven waren ongeveer twintig genodigden aanwezig, onder wie wethouder van Sociale zaken en Werkgelegenheid Arjan van der Weegen en Femke Hellemons van Olympia Nederland. Nadat verschillende mensen het woord namen, sloot men de viering af met een kopje koffie en een stuk taart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief