Afbeelding

Zorgen om doorstroming knooppunt Zoomland

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een Van der Valk Hotel met 140 kamers, een McDonalds van 600m2 en een Kentucky Fried Chicken van 400m2. Als het aan de ontwikkelaar ligt, staat het in 2020 aan de A4. Prachtige plannen, vindt de VVD. Maar kan knooppunt Zoomland die drukte wel aan?

De plannen die projectontwikkelaar Prohuis onder de naam Port of Bergen op Zoom met trots heeft bekendgemaakt, kunnen rekenen op enthousiaste reacties van de Bergse politiek. Vooral de grote impuls voor de werkgelegenheid past goed bij de Bergse groeivisie, stelt VVD raadslid Joost Pals. De realisatie van Port of Bergen op Zoom gaat volgens Prohuis namelijk zo'n 450 nieuwe banen opleveren in de regio.

Knooppunt

Goede bereikbaarheid is van groot belang voor het hotel en de horeca die naast de A4 gepland staan. Dus dan moet er wel kritisch worden gekeken naar de doorstroming bij Knooppunt Zoomland. De samenvoeging van de ene strook uit Steenbergen met de bocht langs de Philip Morris vol verkeer vanuit Roosendaal zorgt nu al regelmatig voor opstoppingen. De VVD wil graag dat het college hierover in overleg gaat met Rijkswaterstaat.

In het meest gunstige geval kan de bouw van Port of Bergen op Zoom in september 2018 van start gaan, laat Prohuis weten. In dat geval kan het project in 2020 worden opgeleverd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief