Via een livestream zijn de leerlingen te volgen
Via een livestream zijn de leerlingen te volgen

Leerlingen Juvenaat zamelen geld in voor Filipijnen met 'Glazen School'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het is enorm bekend en onwijs populair: het glazen huis van Serious Request. Daar haken de leerlingen van het gymnasium Juvenaat slim op in. Maar liefst drie dagen lang zitten zij zonder eten opgesloten in een 'glazen school', waar ze radio maken en geld ophalen voor het goede doel. Dat is deze keer de Filipijnen.

In totaal zitten er zeven leerlingen van het Juvenaat drie dagen opgesloten in de school. Tomas, Enzo, Lars,Twan, Philip, Mart en Bram stelden zich al uitgebreid voor op de speciale Facebook-pagina die Radio Juvenaat in het leven heeft geroepen voor de sociale acties. De 15-jarige Tomas Bouwers is de bedenker van het plan. "De Glazen School van dit jaar is er weer een sinds zeven jaar. Het komt voort uit onze jubileumactie, welke 115 uur radio maken was. Dat beviel me enorm goed en toen zijn ook meteen de ideeën voor een Glazen School 2018 gaan rollen." 

Sociale acties

De radio-actie is een onderdeel van de sociale acties die de leerlingen van het Juvenaat ieder jaar organiseren. Iedereen mocht ideeën aandragen voor een goed doel, en uiteindelijk werd er gekozen voor de Filipijnen. Een idee van vierdeklasser Rik van Broekhoven. Net als bij Serious Request kunnen mensen tegen betaling plaatjes aanvragen. Ook kan er gedoneerd worden via de website: www.glazen-school.nl.

 De leerlingen werden dinsdag opgesloten door hun rector, en blijven nog tot vrijdagmiddag 16.00 radio maken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief