Afbeelding

Handtekening onder omscholingstraject: werklozen aan de slag op Rozenoord

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - Sportpark Rozenoord krijgt een flinke opknapbeurt. Vanaf maandag gaat een team van tien werklozen die deelnemen aan een omscholingstraject aan de slag gegaan om het verfwerk op en rond het park op te knappen.

Er zijn in Nederland veel werklozen, maar tegelijkertijd zit de schildersbranche te springen om goede vakmensen. Daar ligt dus een kans, zagen het Savantis vakcentrum en arbeidsbemiddelaar Flexschilder.nl. Zij sloegen de handen ineen en wisten samen met de gemeente Bergen op Zoom hun idee binnen twee maanden tot werkelijkheid te maken. Vanaf maandag steekt een team van tien werklozen en één begeleider hun handen uit de mouwen op sportpark Rozenoord.

Arbeidsmarkt

De nieuwe schilders komen uit heel Zuid-Nederland en zijn 19 tot 56 jaar oud. "Wij investeren liever in gemotiveerde zij-instromers dan dat we bijvoorbeeld mensen uit het buitenland aantrekken", legt Max Miller van Flexschilder uit. Na acht weken moet het sportpark klaar zijn. Dan kunnen de tien nieuwe schilders meteen elders aan het werk.

Wethouders Arjan van der Weegen en Ad Coppens zijn enthousiast over het omscholingstraject. "Veel mensen in de WW zoeken naar een kans om weer aan het werk te gaan. Het is mooi om te zien dat dit op deze manier gestimuleerd wordt", legt Van der Weegen uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief