Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Ministerie van eten en drinken geopend in Bergen opZoom

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdag drieëntwintig februari is er in Bergen op Zoom een nieuw restaurant geopend en wel op de Zuidzijde Haven nummer negenendertig. Het pand, waar eerst restaurant Koej was gevestigd, heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen en er een sfeervol restaurant van te maken. DOOR GEA VRIENS. Remco van den Heuvel is, samen met Piet Withagen, die veel mensen nog wel kennen van Intratuin, de drijvende kracht achter het restaurant. Remco is zesenveertig jaar geleden geboren in Bergen op Zoom. Tegenwoordig woont hij in Oud Gastel waar hij eigenaar is van 'Het Veerhuis en het 'Ministerie van eten en drinken' aldaar. Zijn ouders wonen in Den Bosch dus het Bourgondische leven zit hem in het bloed. Inmiddels is hij al vierentwintig jaar actief in de horeca en heeft hij in veel verschillende landen gewerkt. Daarnaast is hij sinds vier jaar actief bij zijn eigen horeca advies bureau en in die hoedanigheid onder andere verantwoordelijk voor de horeca van het restaurant bij Intratuin in Halsteren. Twee jaar geleden heeft hij in Oud Gastel het eerste restaurant met de naam 'Ministerie van eten en drinken' geopend en nu dus een tweede vestiging in Bergen op Zoom.

Restaurant

Over de naam van het restaurant 'Ministerie van eten en drinken' is goed nagedacht. "Over een ministerie is altijd wel iets te vertellen maar ik denk dat het 'Ministerie van eten en drinken' het enige ministerie is waar het ook nog eens altijd leuk en gezellig is", aldus een enthousiaste Remco. Het is ook niet zo maar een restaurant. Voor een viergangen menu betaal je als gast een vaste prijs van € 36,50 per persoon. Incidenteel kan het voorkomen dat je iets moet bijbetalen maar het streven is om de gasten voor dit bedrag een heerlijk menu voor te schotelen. Er wordt ook niet gewerkt met een vaste menukaart. De gerechten variëren en de koks halen hun inspiratie voor de menu's gedeeltelijk uit de streek- en regioproducten die voorhanden zijn. Het restaurant heeft een bijzonder en smaakvol interieur. Om een intiemere sfeer te creëren is het restaurant opgedeeld in twee gedeeltes, de eerste en tweede kamer. In het pand, een monumentale suikerloods, is hard gewerkt om er een stoer geheel van te maken. De keuken is bewust open gehouden zodat iedereen kan zien hoe daar wordt gewerkt. Achter het restaurant ligt een grote stadstuin. Het is de bedoeling dat deze tuin tegen de zomer klaar is zodat de gasten ook buiten kunnen zitten bij mooi weer. 

Beleving

Tijdens het eten vinden er diverse belevenissen plaats die het 'Ministerie van eten en drinken' onderscheiden van andere restaurants. Remco: "we willen onze gasten een leuke en unieke avond bezorgen en dat doen we door een aantal dingen net even anders te doen. We nodigen iedereen natuurlijk van harte uit om dat zelf te komen ervaren". Bij de ingang van het restaurant bevinden zich nog vier units die nu nog niet gebruikt worden. "In deze units willen we bijvoorbeeld ondernemers vestigen die de horeca beleving nog verder versterken voor onze gasten. Hier zijn we volop over aan het brainstormen", aldus Remco.

Toekomst

Voorlopig wordt de aandacht gericht op de twee restaurants. Met de opening van de tweede vestiging wil Remco gaan onderzoeken of het concept van het 'Ministerie van eten en drinken' verder uit te rollen is. "Mijn doelstelling is wel om meerdere ministeries in de regio te openen want", zoals Remco zelf zegt: "waarom zou je het ver gaan zoeken als het dichtbij ook lekker kan zijn". Openingstijden: van woensdag t/m zondag van 16.30 uur totdat de laatste gast vertrokken is. Op maandag en dinsdag geopend voor gezelschappen vanaf twintig personen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief