Afbeelding
Foto: Google Maps

Zwembad De Melanen mogelijk eerder open na sluiting De Schelp

Door: Mura Kuijpers Algemeen

HALSTEREN - Het buitenzwembad De Melanen in Halsteren gaat mogelijk eerder open dan gepland vanwege het plotselinge sluiten van zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. “We doen er alles aan om het buitenbad zo snel mogelijk gereed te hebben”, aldus een woordvoerder van De Melanen.

Gehoopt wordt dat het zwembad in plaats van 22 april, al aan het begin van die maand open kan. Voorlopig ligt het definitieve besluit of het zwembad daadwerkelijk eerder open gaat nog in handen van de gemeente. “Zij zijn eigenaar van zwembad De Schelp en hebben daarnaast ook een groot aandeel in De Melanen. Deze week zitten ze rond de tafel. Voor personeel is het heel spannend”, vertelt de woordvoerder.

Ondertussen wordt er hard gewerkt om het zwembad gereed te krijgen. “De bassins zijn al helemaal schoon, en daarnaast is iedereen volop bezig met het binnen- en buitenterrein. Handen genoeg, omdat ook de medewerkers van De Schelp ingezet kunnen worden.”

Of er ook zwemles gaat komen voor de ruim 800 gedupeerde leerlingen van De Schelp is nog onduidelijk. “We gaan kijken of dat een optie is. We hebben allerlei scenario’s bedacht en bekijken wat mogelijk is.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief