Afbeelding

Groene pluim voor de Bergse Lowys Porquinstichting

Door: Hanneke Marcelis Actueel

BERGEN OP ZOOM - De Lowys Porquinstichting heeft donderdag als eerste onderwijsinstelling in Nederland een Groene Pluim ontvangen.De Groene Pluim is een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland om bedrijven te onderscheiden die behoren tot de duurzame koplopers. Er zijn negen bedrijven in Nederland die de Pluim eerder mochten ontvangen.

Om in aanmerking te komen voor de Groene Pluim moeten bedrijven actief bezig zijn met energiebesparing, energietransitie, afvalreductie, hergebruik van materialen, of ze leveren een aanzienlijke bijdrage aan innovatieve verduurzaming van het productieproces. Bovendien zien ze goed werkgeverschap en diversiteit aan medewerkers als kracht van het bedrijf. Daarnaast is een belangrijke voorwaarde dat het bedrijf motivatie, enthousiasme en inspiratie deelt met anderen. Aan al die eisen voldoet de Bergse onderwijsinstelling. Daarom was aan wethouder Yvonne Kammeijer de eer om de pluim aan de onderwijsinstelling uit te rijken. Dat deed ze op basisschool de Biezenhof in Halsteren.
 

Groene Pluim
De Groene Pluim onderscheidt duurzame koplopers die bijdragen aan het bereiken van de Sustainable Developments Goals uit 2015. Peter van den Eijden, bestuurslid VNO-NCW Midden-Brabant en jurylid: "Het doel is om er samen voor te zorgen dat deze regio behoort tot de koplopers, zowel landelijk als Europees. Duurzaamheid is geen begrip, maar een mindset. Niet uitstellen maar doen!"

Volgens de accreditatiecommissie is de Lowys Porquinstichting een duidelijke koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in het onderwijs. Vanuit de unieke insteek, het kind centraal zetten, worden beslissingen genomen op het gebied van duurzaam ondernemen. Door bestuurlijke besluitvormingspatronen te doorbreken, heeft men een revolutie op het gebied van energietransitie op gang gebracht met mooie resultaten en prachtige vooruitzichten.

Eerder kregen de volgende bedrijven een Groene Pluim: Saver, Ricoh SCM, Lindhout, Bras Fijnaart, Van Oers United, Holonite, Perfetti van Melle en NS componentenbedrijf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief