Afbeelding
Foto: Google Maps

Buitenzwembad de Melanen wil 3 april open, brandweer helpt bij vullen baden

Door: Mura Kuijpers Algemeen

HALSTEREN - Bij zwembad de Melanen in Halsteren wordt er hard gewerkt om vervroegd open te kunnen gaan. Zelfs de brandweer helpt mee bij het vullen van de baden. De streefdatum om open te gaan is 3 april.

Het zwembad gaat mogelijk eerder open dan gepland door het plotselinge sluiten van zwembad De Schelp. Of het zwembad ook daadwerkelijk al op 3 april open gaat is nog de vraag. Het bad moet eerst namelijk verwarmd worden tot 25 graden celsius. Dat betekent dat dit onder meer afhankelijk is van de voorspelde vorstdagen dit weekend.

Door de sluiting van zwembad de Schelp kunnen veel leerlingen op dit moment geen zwemles krijgen. Daarom biedt de Melanen aan om gratis zwemlessen te verzorgen voor deze kinderen.

Het is nog onduidelijk hoe lang zwembad de Schelp gesloten blijft. Een constructeur is druk bezig met onderzoek om hier een inschatting van te kunnen maken. Zolang de Schelp gesloten is zijn de openingstijden voor zwembad de Melanen niet weersafhankelijk. Dagelijks kan er gezwommen worden tussen 10.00 en 17.30 uur. Op dinsdag- en donderdagavond kan er gezwommen worden van 18.30 tot 20.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief