Afbeelding
Foto: James Law, GLORY Sports International

Rico Verhoeven gaat gevecht aan met 'The Scorpion Sting'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

HALSTEREN - Kickbokser Rico Verhoeven keert op zaterdag 2 juni terug in de ring voor zijn volgende gevecht. De Halsternaar neemt het in het Engelse Birmingham op tegen nummer zeven op de wereldranglijst: Mladen 'The Scorpion Sting' Brestovac uit Kroatië.

Na vijf jaar keert GLORY, organisator van verschillende kickbokswedstrijden, terug naar het Verenigd Koninkrijk en ze nemen Rico Verhoeven mee. Opvallend is echter dat Rico deze keer niet om zijn titel strijd. Hij neemt het op tegen de zwaargewicht Brestovac in een gevecht van drie rondes, maar ook als hij verliest, raakt hij zijn wereldtitel niet kwijt. Verhoeven stond voor het laatst in de ring tegen Jamal Ben Saddik op zaterdag 9 december 2017. Daarvoor versloeg hij Antonio 'Bigfoot' Silva én kickbokslegende Badr Hari. 

Fans kijken vooral uit naar een rematch tegen Badr Hari. Beide heren hebben al aangegeven een rematch wel te zien zitten, maar wanneer de twee zwaargewichten aan elkaar gekoppeld worden is nog niet duidelijk. Mladen Brestovac stond eveneens al eerder tegenover Verhoeven in de ring. In 2016 verloor hij met een unaniem besluit van de jury. Sindsdien heeft hij zes gevechten gehad, waarbij hij vijf keer als winnaar uit de bus is gekomen. Hoogtepunt bij de wedstrijden was een schop tegen het hoofd van Hesdy Gerges, waarmee hij binnen een minuut gewonnen had.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief