Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Leerling Roncalli wint Juniorprijs der Markiezen

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Laura Fasseur (16) van scholengemeenschap Roncalli heeft de Juniorprijs der Markiezen weten te bemachtigen. Haar animatie 'Stuurloos?' werd door de jury verkozen tot winnaar. Helaas kon Laura zelf niet aanwezig zijn bij de drukbezochte prijsuitreiking, want ze verblijft momenteel met haar klas in Parijs.

De drukbezochte prijsuitreiking vond plaats in stadspaleis Het Markiezenhof. Gelukkig waren de andere prijswinnaars wel aanwezig. Henry Swinkels, afgevaardigde van de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, had de eer om aan hen de Publieksprijs, de tweede en derde prijs uit te reiken. 

Kunstwedstrijd

De Juniorprijs der Markiezen is een kunstwedstrijd voor jongeren tot achttien jaar uit West-Brabant die voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Het is een initiatief van de stichting Vrienden van het Markiezenhof en heeft als doel om jongeren meer te interesseren in historie en cultuur. De deelnemers maken alleen of samen met een groep een eigen kunstwerk. Deze werken worden tot maandag 4 juni in het Markiezenhof tentoongesteld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief