Afbeelding

Sancta Maria loopt 4500 euro bij elkaar voor 't Druppeltje

Door: Hanneke Marcelis Actueel

BERGEN OP ZOOM - De zon scheen lekker, de kinderen waren in het oranje gekleed en het schoolplein lag vol speelgoed. Bij Integraal Kindcentrum Sancta Maria waren de Koningsspelen vrijdag meer dan geslaagd. En de uitreiking van de cheque aan 't Druppeltje naar aanleiding van de sponsorloop van de school was de kers op de taart.

Tijdens de bekendmaking van het bedrag, mochten de leerlingen mee raden. Hoeveel geld hadden ze eigenlijk bij elkaar gerend en verkocht? Meer dan honderd euro? Meer dan duizend? De vingers van de kinderen bleven steevast in de lucht, terwijl de directeur steeds hogere bedragen noemde. Het uiteindelijke bedrag van 4500 euro kon rekenen op een hard applaus van alle enthousiaste kinderen, en uiteraard op veel blijdschap bij de mensen van 't Druppeltje die de cheque met een grote lach in ontvangst namen.

Het geld hadden de leerlingen opgehaald met hun Goede Doelenactie: een sponsorloop mét verkoop van eten. "Wij houden iedere twee jaar zo'n actie, en deze keer kozen we voor Terre des Hommes", vertelt Brok. De kinderen renden begin april rondes in en om de school én verkochten eten gemaakt door alle mama's en papa's. "Het was een geslaagde dag voor een goed doel wat goed past bij de school. 't Druppeltje zit vlakbij in de binnenstad en Terre des Hommes zet zich in voor kinderen die het minder goed hebben. De kinderen hebben zich dus echt ingezet voor andere kinderen, en dat maakt het extra mooi."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief