Met Koningsdag 2018 hoef je Bergen op Zoom niet uit!

Door: Hanneke Marcelis Actueel

BERGEN OP ZOOM - Het begint al op donderdag met de vrijmarkt vanaf 17.00uur dan de Koningsnacht en natuurlijk Koningsdag zelf, 24uur lang activiteiten voor jong&oud. We beginnen Koningsdag met een vrijmarkt speciaal voor kinderen op de Paradeplaats en de unieke Vlaggenparade en de uitreiking van het lesprogramma en Lint voor een kind. De hele middag zijn er leuke activiteiten voor de jeugd en voor de muziek- en dansliefhebbers op verschillende plaatsen in de binnenstad uiteenlopende optredens. Kortom: dit jaar hoef je de binnenstad niet uit.

De 24uurs vrijmarkt begint al op donderdag 26 april om 17.00uur en duurt tot en met vrijdag 27 april 17.00uur. Na Koningsnacht begint Koningsdag traditiegetrouw met de Vlaggenparade om 10.00uur. Hierna is de uitreiking van Lint voor een kind en de scholenwedstrijd. De basisschoolklassen zijn dit jaar gevraagd om het Wilhelmus uit te beelden. Er kunnen mooie prijzen worden gewonnen voor de hele klas, zo geeft theatervereniging GoImpro in de bibliotheek een waanzinnige voorstelling voor de winnende uitbeelding. Aansluitend is er om 11.00uur de Oranjeborrel in het Markiezenhof. Op diverse plaatsen rondom de Parade zijn tussen 12.00 en 14.00uur leuke activiteiten op het kinderplein in de St. Josephstraat georganiseerd.

Nieuw dit jaar is: handboogschieten, georganiseerd door het Schuttersgilde St. Sebastiaan Bergen op Zoom en Borgvliet. Wie wordt de beste boogschutter van de stad? De winnaar krijgt een mooie prijs en een eretitel. Deelname is voor jong en oud. Het begint om 13.00uur tot 16.00uur. Locatie tuin Gertrudiskerk ingang Kerkstraat, inschrijfgeld is 3 euro. De uiteindelijke opbrengst gaat naar Stichting samenloop voor hoop. Kom mee schieten en steun het goede doel.

Op de Gedempte Haven, wordt dit jaar voor het eerst, een zeskamp gehouden met een heus Wild West-Thema. Dit unieke evenement is van 14.30uur tot 17.30uur voor informatie kijk op de Facebookpagina Oranjezeskamp Bergen op Zoom. En natuurlijk is er op de Grote Markt en het Gouvernementsplein van 13.00uur tot 18.30uur muziek en dans. De volgende optredends zijn te luisteren en te zien: Real Power, Jelmer de Waard, Embassy, House of Marqeez, Rob van Terheijden en Hollywood Drive-inn Show.

Parcours Vrijmarkt:

De trottoirs, zijkanten en parkeervakken van de volgende straten zijn aangewezen als locaties voor de vrijmarkt: Steenbergsestraat, Beursplein, Lievevrouwestraat, Westersingel – alleen voor bewoners en alleen voor hun eigen woning, Moeregrebstraat, Potterstraat, Bosstraat, Molstraat, Zuidmolenstraat, Fortuinstraat - gedeelte van Lievevrouwestraat tot aan de Molstraat, Zuivelstraat, Zuivelplein, Lombardenstraat, Stationsstraat – van Wouwsestraat tot aan Wassenaarstraat, Wouwsestraat, Sint Josephstraat, Kerkstraat (Paradeplaats tot aan Grote Markt, trottoir zijde Gertrudiskerk). Voor de kinderen is er een kindervrijmarkt op 27 april van 8.00 – 14.00 uur op de Paradeplaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief