Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Hemingway organiseert lunch vanwege toetreden Dutch Cuisine

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Restaurant Hemingway van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom gaat zich meer richten op de Nederlandse Keuken. Dat heeft eigenaar Frans Hazen afgelopen dinsdag bekendgemaakt tijdens een speciale lunch. De bijeenkomst werd tevens georganiseerd om bekend te maken dat het restaurant is toegetreden tot de Dutch Cuisine, een stichting die de Nederlandse Keuken en eetcultuur zowel nationaal als internationaal op de kaart wil zetten. 

Bij het evenement waren ongeveer 25 gasten aanwezig, waaronder de oprichter van Dutch Cuisine en eigenaar van culinair restaurant Bolenius uit Amsterdam, Luc Kusters. De chef bereidde met de biologische Brabantse Wal-asperges van kweker Cees van Tiggelen uit Halsteren een aantal heerlijke gerechten voor de genodigden. ''De asperge uit de Brabantse Wal verschilt veel met andere asperges'', vertelt Van Tiggelen. ''Hier in West-Brabant bestaat de ondergrond uit duinzand. Daardoor heeft het product een andere voedingswaarde en bevat het meer smaak. Dat is echt terug te proeven in de gerechten.''

Lunch

Hazen (66) is blij dat er veel mensen op de lunch zijn afgekomen. ''Het is een ideale manier om te laten zien welke kant we met ons restaurant op willen, namelijk die van de Nederlandse Keuken'', zegt de eigenaar enthousiast. ''Die wordt nog steeds ondergewaardeerd. Mensen associëren de Nederlandse Keuken ook vaak met gerechten als rookworst en erwtensoep. Door met verschillende streekproducten Nederlandse gerechten van kwaliteit te serveren, willen we laten zien dat er meer mogelijk is.''

Meer informatie over restaurant Hemingway of de Dutch Cuisine is te vinden op www.restauranthemingway.nl. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief