Afbeelding
Foto: E. Bastianen-Luijks

Hulde aan het briljanten bruidspaar Janus en Gerarda Luijks-de Crom

Door: Janny Mathijssen algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zondag 20 mei, 1e Pinksterdag, was het 65 jaar geleden dat Janus Luijks en Gerarda Luijks-de Crom in het huwelijksbootje stapten. Na een mooie en indrukwekkende huwelijksjubileumviering uit dankbaarheid, waarin pastoor Paul Verbeek voorging en José Schrijn-Nuijten op aangrijpende wijze passende liederen zong, hebben zij deze bijzondere mijlpaal met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, familie en vrienden gezellig gevierd bij Party Restaurant Rozenoord.

Dinsdag 22 mei werd dit nog eens overgedaan met de bewoners van Unit 5 van Woonzorgcentrum Stuijvenburg, waar zij sinds afgelopen januari wonen.
Vrijdagochtend 25 mei vereerde burgemeester Frank Petter het Briljanten bruidspaar met een bezoek, vergezeld van felicitaties en een fraai boeket bloemen. Er werd verteld over vroeger en hoe hun relatie ontstond.
Janus, geboren in Steenbergen, diende op 20- jarige leeftijd als soldaat in Indië en zocht iemand om mee te corresponderen. Via zijn ‘slapie’ kwam hij in contact met de 21-jarige Gerarda de Crom uit Hooge-Mierde. Na 3 jaar corresponderen kwam Janus in februari 1950 met het schip de Zuiderkruis terug aan in Nederland. Een eerste echte persoonlijke ontmoeting liet toen niet lang op zich wachten. Op 20 mei 1953 trouwden zij in Hooge-Mierde en gingen daarna wonen in het huis dat zij kochten kort na de watersnoodramp in Moerstraten. Drie zonen en één dochter werden geboren. In 1967 werd er naar Bergen op Zoom verhuisd vanwege de studie van de kinderen en inmiddels zijn ze acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen rijker met de vierde op komst.
Vele, rijke en bewogen levensjaren zijn voorbij gegaan waarin Janus en Gerarda naast verdriet, ook heel veel mooie dingen hebben mogen meemaken waar zij en hun gezin heel dankbaar voor zijn!
Na de maandelijkse eucharistieviering in Stuijvenburg op de laatste vrijdagmiddag van de maand wat nu op 25 mei viel, werd de feestweek samen met de aanwezigen afgesloten met koffie en lekkere traktatie. Een 65-jarig huwelijksjubileum dat in etappes werd gevierd, want zo’n bijzondere en unieke mijlpaal verdient dat!
Wij feliciteren van harte het Briljanten bruidspaar en hopen dat zij in beste gezondheid op mogen gaan naar het Platina jubileum.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief