Afbeelding
Foto: Merijn Sitsen

Bergen op Zoom maakt zich op voor ProefMei

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het culinaire festival ProefMei staat weer voor de deur. Van donderdag 31 mei tot en met zondag 3 juni kunnen mensen in en rond Het Markiezenhof in Bergen op Zoom genieten van cultuur, culinaire streekproducten en live muziek. 

Net als de voorgaande edities van ProefMei staan ook dit jaar de drie beroemde A's van de Brabantse Wal weer centraal, namelijk ansjovis, aardbeien en asperges. Dit wordt aangevuld met een Thoolse aardappel. Chef-koks uit de regio hebben weer alles uit de kast gehaald om met deze ingrediënten nieuwe gerechten te bereiden. Naast het proeven van deze gerechten op de culinaire pleinen is er nog meer toen. Zo leidt een tocht van dertig kilometer mensen op zaterdag en zondag langs verschillende proef- en beleefpunten van de Brabantse Wal waar zij kennis maken met diverse streekproducten. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen worden er van vrijdag tot zondag op het terras van de Franse Tuin in Het Markiezenhof verschillende kook-kunst- en spelactiviteiten georganiseerd. 

Muziek

Live muziek tijdens de culinaire activiteiten van ProefMei is inmiddels een bekend recept. Ook dit jaar betreden verschillende artiesten de podia in Het Markiezenhof. Voor iedereen is er wat wils. Zo laten onder andere dj Ivo Rodrigues, de band 'The Howlin' en zangeres Alison Jutta hun stem horen tijdens het festival. Op de laatste dag van het evenement vindt de Concert Brunch plaats. Aan de lange gedekte tafels op het gras van de Franse Tuin van stadspaleis Het Markiezenhof kunnen mensen onder muzikale begeleiding genieten van allerlei culinaire versnaperingen.

Kijk voor meer informatie over ProefMei op de website www.proefmei.nl.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief