Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Voorbereiding KinderLoop van start gegaan

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Leerlingen van basisschool Montessori uit Bergen op Zoom werden vanmorgen verrast met een bezoekje van Dunky en wethouder Arjan van der Weegen. De mascotte van SamenLoop voor Hoop en de wethouder gingen de groepen 5/6 en 7 rond om te vertellen over de KinderLoop, die op zondag 1 juli op sportpark Rozenoord wordt georganiseerd. Deze loop is onderdeel van de SamenLoop voor Hoop, een wandelmarathon tegen kanker.

Vol enthousiasme werd mascotte Dunky door de kinderen van de groepen 5/6 en 7 begroet. Wethouder Van der Weegen vertelde waarom hij samen met Dunky een bezoekje bracht aan de school, namelijk om te vertellen over de KinderLoop. Via een filmpje kregen de kinderen te zien wat het doel van deze loop is. Tanneke Reinders, commissielid van de Kinderloop, nam als laatste het woord. Zij had nog een leuke boodschap voor de leerlingen. ''Met de KinderLoop wordt er geld ingezameld voor een gezelschapsrobot. Deze robot houdt zieke kinderen gezelschap tijdens behandelingen waar hun papa en mama niet bij mogen zijn. Daarom willen we jullie vragen om een mooie robot te knutselen en deze mee te nemen naar sportpark Rozenoord, want wie de mooiste robot maakt, krijgt een prijs. We hopen natuurlijk dat jullie allemaal meedoen.'' Silke Moerings (10) uit groep 6 besloot direct om mee te doen. ''Ik woon toch vlakbij Rozenoord, dus ik ben er zo. Het is voor een goed doel, dus waarom zou ik niet mee doen?'' Klasgenoot Nova Herijgens (9) is ook van plan om deel te nemen. ''Ik heb dit jaar niet mee kunnen doen aan de avondvierdaagse, dus daarom wil ik graag met de KinderLoop meelopen'', aldus de leerling van de Montessorischool.

De KinderLoop vindt op zondag 1 juli van 10.30 uur tot 11.30 uur plaats op sportpark Rozenoord. Basisschoolleerlingen van verschillende scholen uit Bergen op Zoom lopen dan rondjes om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Deelname is gratis. Wie mee wil doen aan de KinderLoop, kan zich inschrijven via de website www.samenloopvoorhoopboz.nl/kinderloop. Daar kunnen ook de sponsorkaarten worden gedownload voor het inzamelen van geld.

SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement waarbij deelnemers 24 uur lang wandelen om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Tijdens deze loop is er van alles te doen. Zo zijn er optredens, verschillende ceremonies en kraampjes waar dingen verkocht worden. Ook de KinderLoop is een onderdeel van het evenement. Oorspronkelijk komt SamenLoop voor Hoop uit de Verenigde Staten. 'Relay for Life', zoals het daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Jaarlijks vinden er verspreidt over tientallen landen meer dan 6.000 wandelestafettes plaats om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. In Bergen op Zoom vindt het evenement voor de derde keer plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief