Afbeelding

Leerlingen strijden om Bergen Danst Bokaal

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Zes Bergse basisscholen gaan vandaag strijden voor de Bergen Danst Bokaal. En de juryleden liegen er niet om: de leerlingen worden beoordeeld door beroemde dansers en danseressen. De gloednieuwe danswedstrijd is een initiatief van dansschool Jac Danst.

Dansschool Jac Danst heeft groots uitgepakt voor de eerste editie van Bergen Danst. Hij sloeg de handen ineen met maar liefst zes Bergse basisscholen en drie scholen voor speciaal onderwijs. Aan de danswedstrijd nemen Het Pallet, Sancta Maria, De Borghoek, De Aanloop, Montessori en de Krabbenkooi mee. En wie denkt dat de leerlingen zich buigen over 'hippe' dansen zoals streetdance, zit er goed naast. Tijdens de wedstrijd gaan de leerlingen de Chachacha leren. "Dat is een dans die het meest tot de verbeelding spreekt en Latijnse passie heeft", aldus Jac van den Elshout van Jac Danst.

Prijzen

Leerlingen van groep 7 en 8 zetten al weken hun beste beentje voor. Ze kregen vijf instructielessen voor de wedstrijd op 16 juni. Op die dag zal er in sporthal De Boulevard een prijs worden vergeven aan het beste danspaar, voor de beste klas en voor de beste school. En daarvoor zullen de leerlingen flink hun best moeten doen, want de jury liegt er niet om. In de jury zitten onder andere Julie Fryer. Zij is tweemaal wereldkampioen Latin Dance geweest en won samen met Jim Bakkum het populaire programma Dancing with the stars. Ook Jeffrey van Meerkerk zal jureren. Hij is Nederlands kampioen Latin Dance en voorzitter van de Nederlandse Algemene Danssport Bond. En op 1 juni kregen de leerlingen al de mogelijkheid om een andere grootheid in de Nederlandse dans te ontmoeten: Timor Steffens. Steffens verzorgde die dag de bootcamp voor de kinderen. Hij werd beroemd met So you think you can dance en werkte samen met onder andere Michael Jackson en Madonna.

Speciaal Onderwijs

Bij de nieuwe danswedstrijd is er aan alle kinderen gedacht. Daarom wordt er naast de danswedstrijd voor de zes basisschool ook dansles gegeven aan de leerlingen van de scholen voor speciaal onderwijs De Kameleon, de Mythylschool en de Kornalijn. Deze leerlingen krijgen twintig instructielessen en worden zo gemotiveerd om op hun eigen niveau te bewegen en dansen. Aan het einde van de lessen houden de leerlingen een demonstratie waar ze hun danskunsten kunnen laten zien.

Tot nu toe zijn alle deelnemende scholen erg enthousiast over het initiatief. Hoogstwaarschijnlijk zal Bergen Danst dus meer dan één editie krijgen. De dansschool hoopt in ieder geval van harte dat het een terugkerend evenement zal worden waarbij zowel prestatie als plezier samen komen. Wil je meer weten over Bergen Danst? Ga naar www.bergendanst.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief