Fietsers tijdens de HomeRide
Fietsers tijdens de HomeRide Foto: Homeride

Homeride trekt zaterdagnacht langs de Boulevard

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - In de nacht van 23 op 24 juni komen zo'n 850 fietsers en begeleiders door Bergen op Zoom om vervolgens de Homeride tocht te vervolgen richting Utrecht. De Homeriders zamelen geld in voor de Ronald McDonald huizen en fietsen daarvoor een route van 500 kilometer in de vorm van een hart.

Na Rotterdam fietst het HomeRide peloton door de Zeeuwse polder naar Bergen op Zoom.  Sportcafé Sportza en de naastgelegen sporthal Boulevard vormen gezamenlijk het derde checkpoint op de route. Na het afzien in de polder van Zeeland  is het fijn om weer even tot rust te komen met Brabantse gezelligheid. Na een lange, zware etappe vanaf Rotterdam kunnen de fietsers hier de benen even laten ontspannen. Vele vrijwilligers, begeleiders en andere betrokkenen staan hier klaar om hen een warm onthaal te geven. En: de teller staat hier inmiddels op 274 kilometer, over de helft dus! 

Er is een DJ geregeld die vanaf 23 uur muziek draait voor de ingang van de Sporthal Bergen op Zoom (naast de Mac Donalds). "Het zou gaaf zijn als er in de nacht van 23 op 24 juni publiek staat op de boulevard / bij de DJ om de Homeriders aan te moedigen en toe juichen", aldus vrijwiligster Annet Schellen.

Homeride

Door op de fiets een grote afstand af te leggen, zorg je er voor dat de 6.483 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind.

 

www.homeride.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief