Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gemeente moet werkgevers en werknemers stimuleren om naar het werk te fietsen

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Werkgevers uit Bergen op Zoom moeten vaker op de fiets naar het werk gaan en op die manier hun werknemers stimuleren om dit ook te doen. Dat ziet GBWP graag gebeuren. Volgens de partij moet de gemeente daar het voortouw in nemen.

Het kabinet roept werkgevers op om zelf de fiets naar het werk te nemen, zodat werknemers dit voorbeeld volgen. Volgens staatssecretaris Van Veldhoven pakken werknemers die dicht bij huis wonen toch nog regelmatig de auto, terwijl fietsen goed is voor het milieu en het verkeersdrukte in de spits ontlast. Dat voorbeeld moet de gemeente volgen, vindt de GBWP. De partij ziet graag dat de gemeente dit zowel bij haar eigen organisatie gaat invoeren, maar ook andere bedrijven en organisaties uit de gemeente motiveert om hiermee aan de slag te gaan.

Daarnaast wil het kabinet landelijk 250 miljoen euro investeren in plannen die fietsen naar het werk aantrekkelijker maken, zoals het vergroten van fietsenstallingen bij treinstations en het aanleggen van nieuwe fietsroutes. Gemeenten en provincies die zulke plannen hebben en indienen, maken kans op een gedeeltelijke financiering hiervan. De gemeente Bergen op Zoom onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een fietsenstalling in een City-Service-Punt. GBWP is daarom benieuwd of deze opties ook in aanmerking komen voor financiering vanuit de overheid en in hoeverre de gemeente zelf een voorbeeldfunctie vervuld door naar het werk te fietsen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief