Puk Elzakkers
Puk Elzakkers Foto: Brain op de Dijk

Bergse broer en zus zetten zich in tegen pesten

Door: Sandra Broosus

BERGEN OP ZOOM - Rom en Puk Elzakkers uit Bergen op Zoom doen mee aan het PETS initiatief tegen pesten. Rom speelt mee als Remy en Puk speelt mee als Eva met het thema “Vriendschap” en “Meidenvenijn”.


P.E.T.S is een nieuwe lesmethode over pesten bedoeld voor zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten. De lesmethode is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten.

Buiten de lesmethode om, is het mogelijk om de maker, Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

September

In september (17 t/m 21 september) is er weer de Week Tegen Pesten en dan zal het project van start gaan, scholen kunnen zich al wel inschrijven voor deelname.

P.E.T.S. is ontstaan na het succes van het bezoeken van 40 scholen in Nederland met het vorige filmproject; ‘De Confrontatie II’. Hierin stond pesten ook centraal en alles waarmee leerlingen te maken krijgen in de puberteit, zoals de thuissituatie, vriendschappen, liefde, interesses. Tijdens de bezoeken aan scholen deed Brian zijn eigen verhaal en na de film was er de mogelijkheid tot vragen stellen. Brian kreeg veel persoonlijke reacties van leerlingen te horen en kwam zo op het idee voor P.E.T.S. om leerlingen zo nog beter te kunnen helpen pesten bespreekbaar te maken en te stoppen.

Deze periode worden alle scholen in de regio aangeschreven om te informeren over dit project die kan bijdragen in de Week Tegen Pesten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brian op de Dijk brian@vipstv.nl.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief