Afbeelding
Foto: D66

Bromfietser gekatapulteerd door losliggende stoeptegel: 28 hechtingen

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Een jongen uit Bergen op Zoom is zwaargewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets werd gekatapulteerd door een losliggende stoeptegel. De jongen moest 28 hechtingen krijgen en de bromfiets is total loss. Ömer Duman van de D66 vindt dat het college als verantwoordelijke voor het onderhoud aan de fietspaden aansprakelijk kan worden gesteld voor het ongeval.

Het ongeval vond zaterdag 30 juni plaats rond 14.00 uur op de Rooseveltlaan, iets na de rotonde richting de Esso. Op die dag reden twee jongens op een bromfiets die (bewijsbaar) begrensd is tot maximaal 25 km snelheid richting hun huis. Ze hadden de rotonde net verlaten, op het moment van gebeuren kon hun snelheid niet hoger zijn dan maximaal 18km uur. Het voorwiel van de bromfiets raakte een losliggende stoeptegel. Deze stoeptegel fungeerde vervolgens als hefboom en gooide de motor in de lucht. De bromfiets viel daarna op een ongelukkige manier weer op de grond. De bestuurder van de bromfiets is ernstig gewond geraakt, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar heeft hij 28 hechtingen gekregen. De bromfiets is total loss.

Op de plaats van het ongeval is inmiddels een waarschuwingspaal geplaatst. Maar Duman wil een blijvende oplossing. Hij stelt dat het vooral met de jongens op de bromfietsen ook veel slechter had kunnen aflopen. En als verantwoordelijke voor het onderhoud aan de paden is de gemeente aansprakelijk bij een dergelijk ongeval. Duman wil graag weten of de gemeente op de hoogte was van de slechte staat van het fietspad en hoe het onderhoud aan de betegelde paden is geregeld. Ook pleit het raadslid van de D66 voor meer fietspaden van asfalt, aangezien deze minder gevaarlijk zijn. Hij wil graag weten of de gemeente overweegt om alle betegelde paden te vervangen voor asfalt. Het college heeft de raadvragen nog in beraad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief