Afbeelding
Foto: Bas Hopstaken

Steenspil is trots: vier leerlingen slagen Cum Laude

Door: Hanneke Marcelis

HALSTEREN - De afgelopen tijd was een spannende tijd voor de examenkandidaten van de middelbare scholen. Geslaagd of gezakt, en heb ik nog een herkansing of niet? Voor sómmige leerlingen was het vooraf duidelijk dat ze zouden slagen, maar was de vraag of dat Cum Laude zou zijn!

Julia de Vreede, Mavo-leerling op Steenspil in Halsteren, was zo'n leerling. "Van mijn mentor had ik te horen gekregen dat ik kans maakte om Cum Laude te slagen. Dat was voor mij het extra zetje om er vol voor te gaan." Julia wist altijd wel al dat ze bovengemiddeld goede cijfers haalde, maar ze twijfelde wel even of ze het had gered om het Cum Laude niveau te halen. "ik dacht dat je op alle vakken minimaal een 8 moest hebben, maar blijkbaar moet je op een gemiddelde van een 8 uitkomen om Cum Laude je diploma te krijgen." Julia was dit jaar niet de enige Steenspil-leerling die Cum Laude haar diploma haalde; maar liefst 3 anderen deden dat ook!


Schooltijd
Julia had een leuke schooltijd, al had ze in het begin wel moeite met leren. "Ik heb toen hulp gekregen om te leren leren. Daarna ging het een stuk beter, maar het kwam me nooit helemaal aanwaaien. Ik heb er hard voor geleerd om goede cijfers te halen! Mijn fijne klas, maar vooral de docenten op onze school, maakten het voor mij tot een leuke tijd. Ze kennen ons allemaal en we kunnen altijd een praatje met ze maken, ook over niet-school zaken."
En nu vervolgt ze haar weg bij Helicon voor een opleiding tot Milieu-onderzoeker. Tijdens een van examenprojecten verdiepte Julia zich in de koralen rondom de ABC-eilanden. Ze kwam erachter dat je de koralen in gevangenschap kunt laten voortzetten. Julia raakte zo enthousiast dat ze daarna uitzocht hoe ze dat zelf kan gaan doen. En dat betekent via Helicon naar de HAS om Toegepaste Biologie te gaan doen. Dat gaat vast lukken met zo'n goede instelling.
Steenspil had ook dit jaar weer een goed slagingspercentage; 96% van de leerlingen haalde de eindstreep. Meer weten over Steenspil? www.steenspil.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief