Afbeelding
Foto: Hans de Bot

Ontdek de Pasar Malam op de Vischmarkt

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Wie deze Krabbenfoor op zoek gaat naar de Pasar Malam, moet dit jaar niet in de Potterstraat zijn. De Indonesische markt is deze Krabbenfoor te vinden op het Sint-Catharinaplein. Bij veel Bergenaren ook wel bekend als de Vischmarkt.

De Pasar Malam weet ieder jaar de vele bezoekers van de Krabbenfoor weer te boeien. De exotische geuren komen je al van ver tegemoet en jong en oud geniet dan ook met volle teugen van al het lekkers wat de Indonesische Markt te bieden heeft.

Nieuwe locatie

De nieuwe plek waar de Pasar Malam dit jaar te vinden is, kwam niet zo maar uit de lucht vallen. Daar zat een goed doordacht plan achter. Want als het aan de organisatie van de Krabbenfoor ligt, gaat de Indonesische Markt komende jaren uitbreiden. "We wilden graag dat de unieke markt de kans zou krijgen om zich in zijn volle glorie te presenteren. Dat de sfeer echt goed kon worden neergezet en de markt ingericht kon worden als een soort kleine restaurantjes die ieder hun eigen eilandje hebben. Dat is ons doel." Maar daar is wel ruimte voor nodig. En die is er op het Sint-Catharinaplein gelukkig meer dan genoeg. Met de toevoeging van het plein heeft de Krabbenfoor zich weer wat verder over de binnenstad verspreid en heeft de Pasar Malam alle ruimte om zich aan het publiek te presenteren. "Bezoekers die vaker op de Pasar Malam zijn geweest, hoeven nog geen gigantische veranderingen te verwachten behalve dan de nieuwe locatie. Het idee is dat de markt ieder jaar verder kan groeien en zich dus blijft ontwikkelen. Net als de Krabbenfoor zelf", aldus Roskam.

Wat is het?

De Pasar Malam is heel simpel uitgelegd gewoon een Indonesische markt. In Indonesië opent de Pasar Malam vaak alleen 's avonds, maar in Nederland is hij heel de dag te bezoeken. Uiteraard kun je er genieten van verschillende soorten eettentjes. Allemaal bereiden zij vers en smaakvol eten uit de Indonesische keuken. Maar het is meer dan dat. Eigenlijk is het een ontmoetingsplaats voor alles wat Indonesisch is. Je kunt er bijvoorbeeld ook spulletjes kopen zoals sieraden en kleding en genieten van de Aziatische muziek. Kom dus zeker even langs het Sint-Catharinaplein en laat je onderdompelen in de Indonesische sfeer!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief