Sfeerimpressie activiteiten
Sfeerimpressie activiteiten Foto: Archief KinderVakantieSpel

Grote superhelden spellenweek van het KinderVakantieSpel van start

Door: Hanneke Marcelis

HALSTEREN - In de laatste week van de zomervakantie is er weer de Grote Week van het KinderVakantieSpel Onder de Panne te Halsteren. Van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus staat in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, enkel voor het reisje op de woensdag. Verder kunnen ouders hun kinderen geheel vrijblijvend brengen.

Ieder jaar heeft de Grote Spellenweek een speciaal thema. Dit jaar staat hij volledig in het teken van superhelden. Zo nemen de kinderen deel aan een heuse superheldenopleiding. Dit thema zal in de vorm van een groot verhaal, gedurende de week, als een rode lijn door de dagen heen lopen. De kinderen worden dus als ware superhelden opgeleid. Het verhaal wordt verder ondersteund via de website www.kindervakantiespel.com en de facebookpagina door middel van filmpjes die gedurende de week steeds vernieuwen en dus ook het verhaal steeds verder een stukje vertellen.

Spellenweek voor basisschooljeugd
KinderVakantieSpel “Onder de Panne” (KVS) organiseert deze grote spellenweek voor de basisschooljeugd in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De dagelijkse bijdrage per kind gaat per dag en van tevoren opgeven is helemaal niet nodig. De kinderen gaan de gehele dag in groepjes onder begeleiding leuke spelletjes doen en krijgen vaak nog lekkere traktaties. Voor drinken wordt gezorgd, de kinderen dienen een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor tussen de middag dienen de ouders ook wel zelf te smeren en mee te geven.

Drievliet
Op woensdag 15 augustus vertrekt het KVS met een bus naar Drievliet te Den Haag. Hiervoor dienen de kinderen zich wel op te geven. Dit kan via een apart inschrijfformulier op de website www.kindervakantiespel.com Wees hier tijdig bij, want vol=vol!
De week eindigt op vrijdag 17 augustus met een tienkamp op Sportpark De Beek, deze dag zal extra luchtkussens (en bij goed weer ook waterspelletjes!) hebben. Geef uw kind die dag dus ook zwemkleding en een handdoek mee! Slecht weer?
Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn.

Vrijwilligers bij het KVS
Gedurende de Grote Week worden de kinderen begeleid door een groep van ruim 50 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO’ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste. Belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En dat doen ze met veel plezier, omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een email naar kindervakantiespel@gmaill.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut).
Gedurende de komende weken zal de website www.kindervakantiespel.com verder worden voorzien van alle informatie voor de ouders en kinderen. Maar mocht u onverhoopt nog vragen hebben dan kunt u hiermee ook terecht op 06-52151146 (Marjoleine Schut) of email; kindervakantiespel@gmail.com. Of bezoek eens de Facebookpagina. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief