spelletjes op Sportpark de Beek. FOTO: GEA VRIENS.
spelletjes op Sportpark de Beek. FOTO: GEA VRIENS.

Kindervakantiespel in teken van Superhelden

Door: Gea Vriens

HALSTEREN - De laatste week van de grote vakantie is traditiegetrouw de week van het kindervakantiespel 'Onder de Panne'. Dit jaar is er gekozen voor het thema superhelden en de hele week waren er allerlei activiteiten die met dit thema te maken hadden. Elke dag waren er zo'n honderdtachtig kinderen die vol enthousiasme op zoek gegaan zijn naar de gestolen ringen met superkracht.

Kindervakantiespel 'Onder de Panne' is een organisatie voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar en bestaat inmiddels 41 jaar. Elk jaar in de grote vakantie organiseren ze een week vol spelletjes en activiteiten. In de herfstvakantie en de meivakantie wordt er één dag georganiseerd. Ook ondersteunen ze de Oranjevereniging en zijn ze actief tijdens de Roparun. Zo'n vijfenvijftig vrijwilligers zijn de afgelopen week druk geweest met het begeleiden van alle kinderen.

Thema

Dit jaar stond de hele week in het teken van de Superhelden. Er waren 5 ringen gevonden met superkracht en om daar goed mee om te leren gaan konden ze op de Superhelden academy trainen om kracht te krijgen. Maar dan worden de ringen gestolen en krijgen de kinderen allerlei opdrachten om sleutels te vinden waarmee ze de ringen kunnen terug krijgen. Door middel van filmpjes op de website konden de kinderen zien wat er allemaal gebeurde en kregen ze aanwijzingen waar ze de volgende dag mee aan de slag gingen.

Programma

Het programma was erg afwisselend en steeds op een andere locatie. Op maandag was er een spellen dag en een speurtocht op zoek naar sleutels op Fort de Roovere. Dinsdag ging de speurtocht verder bij het scoutinggebouw van Samarbete. 'S middags waren er allerlei spelletjes om puzzelstukjes te verdienen om het raadsel van de diefstal van de ringen op te lossen. Woensdag stond er een uitstapje naar Drievliet op het programma. Zesentachtig kinderen, twee volle bussen, zijn een dag op stap geweest en hebben genoten van een dag vol plezier en gezelligheid. Donderdagmorgen waren de kinderen vrij om 's middags weer vol enthousiasme mee te doen aan een spellen middag, deze keer aan het Rondsel in Halsteren. Vrijdag, de laatste dag van het Kindervakantiespel, vond plaats op sportpark De Beek, waar allerlei waterspelletjes gespeeld konden worden. Ook stonden er verschillende springkussens en een buikschuifbaan. Nadat het raadsel van de gestolen ringen was opgelost kregen alle kinderen een Superheldendiploma! Marjoleine vertelt: "het was de hele week prachtig weer. Het is best druk om de kinderen een hele week te begeleiden maar je krijgt er ook enorm veel energie van". Kindervakantiespel kan terugkijken op een geweldig leuke week met prachtig weer.

 

Vrijwilligers

Hoewel ze best veel vrijwilligers hebben is het natuurlijk altijd mogelijk om jezelf aan te melden als vrijwilliger voor Kindervakantiespel. Hiervoor kun je contact opnemen met Paul Schut, de secretaris van de organisatie. Het telefoonnummer staat vermeldt op de website. Hier vindt je ook alle informatie over Kindervakantiespel 'Onder de Panne'. Voor vragen of verdere informatie kun je natuurlijk ook een mail sturen.

www.kindervakantiespel.com                                

kindervakantiespel@gmail.com 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief