De run gaat over de Waterschans
De run gaat over de Waterschans Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Bikkelen op de Barrierrun

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 15 september organiseert juniorkamer Het Markiezaat samen met Roparunteam Altijd Eentje Te Veel en Roparunteam De Brabantse Wal de tweede Bergse Barrierrun. De run is 7,5 kilometer lang en kent 30 obstakels, en de opbrengsten gaan uiteraard naar de Roparun.

Zaterdag is het zo ver. Dan kunnen echte bikkels zich uitleven tijdens de Bergse Barrierrun. Maar liefst 400 deelnemers kunnen meedoen aan deze uitdagende route rondom de Binnenschelde en over de Waterschans.De route loopt om de Binnenschelde en over het oudste verdedigingswerk van Bergen op Zoom: de Waterschans.

Tweede editie

Het is de tweede keer dat de barrierrun wordt gehouden door de twee roparunteams en juniorkamer Het Markiezaat. De eerste editie was vorig jaar. Toen startten er meer dan tweehonderd deelnemers, die samen 5.50 euro ophaalden voor Stichting Huntington. En dat smaakte naar meer voor de organisatie. Daarom kunnen sportievelingen zich zaterdag weer uitleven op een indrukwekkend parcours met zo'n dertig verschillende uitdagende obstakels.

Route

De run start en eindigt bij Het Strandhuys aan de Boulevard 55 in Bergen op Zoom. Om 12:30 uur vertrekt daar de eerste startgroep en dan steeds 10 minuten later een volgende startgroep. De laatste startgroep vertrekt om 13:10 uur. Vanaf Het Strandhuys lopen de deelnemers in noordelijke richting langs en door de Binnenschelde en komen dan ook over de pas in volle glorie herstelde Waterschans, het oudste verdedigingswerk van vestingstad Bergen op Zoom. Uiteindelijk finishen de deelnemers weer op de Boulevard. De route is ongeveer 7,5 kilometer lang. Onderweg zijn er 30 uitdagende obstakels. De route gaat – tegen de klok in – over fietspaden en wegen, maar ook over het strand, gras, door sloten en langs verdedigingswerken.

Wie mee wil doen, moet zich van te voren inschrijven. Deelname kost 22,50 euro per persoon. Minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Aanmelden kan via www.barrierrunboz.nl. Het is mogelijk om individueel of met een groep in te schrijven en deel te nemen. Hoe meer inschrijvingen er zijn, hoe meer startgroepen opengesteld worden.

Roparun

De Roparun is een estafetterun van Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Doel is om geld in te zamelen voor mensen met kanker. In de afgelopen 27 jaar werd er meer dan 84 miljoen euro ingezameld! Runningteam Altijd Eentje Te Veel is een Roparunteam uit Halsteren/Bergen op Zoom die al tien keer mee deed. Runningteam De Brabantse Wal doet nog een jaar langer mee met de Roparun. De Brabantse Wal is gevestigd in Halsteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief