Afbeelding
Foto: Pixabay

Streep door plannen City Service Punt in Fortuinstraat

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Er komt geen groot City Service Punt in de voormalige Koster muziekwinkel in de Fortuinstraat. De gemeenteraad heeft de plannen voor de grote, multifunctionele fietsenstalling afgeschoten.

Het plan werd vorig jaar in mei met veel enthousiasme gepresenteerd door het college: er zou een City Service Punt in de stad komen. In de kern werd daarmee simpelweg een grote fietsenstalling met ruime openingstijden bedoeld. Het punt moest komen in de voormalige muziekwinkel in de Fortuinstraat en ruimte bieden aan 250 fietsen. Dat is beduidend meer dan de 75 plaatsen in de huidige fietsenstalling in de St. Annastraat. Naast een fietsenstalling zou het punt ook ruimte bieden aan ondersteunende diensten zoals mini-lockers en een buggy-uitleen. Maar van die plannen komt niets terecht. Donderdag zette de gemeenteraad na een discussie van ruim een jaar een streep door de realisatie van de multifunctionele fietsenstalling.

Kritiek

De gemeenteraad gaf daarmee gehoor aan de kritiek van de omwonenden, die de komst van de stalling niet zien zitten. Ook vonden de partijen de kosten te hoog. Er zou jaarlijks 80.000 euro extra richting de stalling moeten. Omdat er geen commerciële partij betrokken is, zou dat op het bordje van de gemeente komen. Bovendien zou door de komst van het punt het pand aan de St. Annastraat leeg komen staan. Genoeg reden voor zowel oppositie als coalitiepartijen om af te zien van de plannen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief