Een volle zaal voor 666 FOTO FRANK VAN ES
Een volle zaal voor 666 FOTO FRANK VAN ES Foto: Frank van Es

Indrukwekkend afscheid 666 The Nightmare

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Na ruim 18 jaar is het gedaan. De fameuze showrockband 666 The Nightmare uit Bergen op Zoom nam afgelopen zaterdag in een bomvol Gebouw-T afscheid van haar trouwe fans. Het werd een intens feestje met een lach en een traan. De band die jarenlang in binnen- en buitenland speelde, gaf nog één keer vol gas.

Ruim 800 rockfanaten lieten de snikhete zaal van Gebouw-T exploderen nadat 666 The Nightmare op geheel eigenzinnige wijze vanaf 6.66 minuten aftelde. Hierbij kwamen talloze oude foto’s, beelden en krantenknipsels voorbij. Het was een carrière overzicht in vogelvlucht. Historische namen zoals Alice Cooper, Uriah Heep, Within Temptation, Mothers Finest, UFO en Blue Oyster Cult vlogen over het videoscherm. Allemaal wereldberoemde bands waarmee de Bergse formatie het podium deelde. Daarna was het 666 The Nightmare die ruim twee en een half uur lang een soort van ‘greatest hits’ speelde. De band met zanger Marijn Geluk, zangeres Debby Zimmerman, drummer Jean-Paul Heck, bassist Jan Luijks, toetsenman Marijn van den Branden en de gitaristen Conrad Hultermans en Lars van Herel, wilde duidelijk op mooie wijze afscheid nemen.

Tijdens de eerste set kwam ook zanger Loek Verlaan samen met zangeres Monique de Bruin op het podium voor een gastrol. Verlaan richtte samen met Heck in 2000 de band op. In de tweede set werd stilgestaan bij de actie ALS Maten Tellen waarbij muzikant Woud van Swaaij die zelf ALS heeft en mede-initiatiefnemers Frits Verpoort uit handen van Heck en Van den Branden een cheque namens de band in ontvangst mocht nemen. Daarnaast eindigde de groep met een serie classic 666-songs. Het slot was voor de duivel die 40 jaar lang ook die rol in de Maria Ommegang vervulde. Zo loste 666 The Nightmare de belofte in dat ze na drie keer zes jaar hun ziel weer aan hem terug zouden geven aan. Overigens zullen vijf van de zeven bandleden op 29 december weer op het podium van Gebouw-T staan. Dan als onderdeel van de op dit moment erg succesvolle Queen Tribute-band Crazy Little Things die op 9 november ook al in een uitverkocht MEZZ in Breda staat.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief