Helpt u ook Elisa mee met deze actie!
Helpt u ook Elisa mee met deze actie!

Elisa (8) zet zich in voor het Diabetesfonds

Door: Hanneke Marcelis

HALSTEREN – Elisa Dekkers is pas 8 jaar oud, maar wilt graag in actie komen voor DiaBeatIt zodat er meer onderzoek kan plaatsvinden naar diabetes.

Elisa’s oudere zus, Michella, heeft afgelopen juli de diagnose diabetes type 1 gekregen. Wat begon met wat vage klachten werd, na nader onderzoek en een lange ziekenhuisopname, omgezet in de diagnose die totaal onverwachts kwam. De rest van haar leven zal zij afhankelijk zijn van insuline waardoor haar droom om bij Defensie te gaan werken weg is gevallen. In Nederland zijn er al ongeveer 6000 kinderen van 0 tot 18 jaar met deze diagnose, in onze regio komen er ongeveer 50 kinderen per jaar bij.

Bier/frisdrankdopjes
Elisa vindt het zo erg dat haar zus meermaal daags moet spuiten dat ze geld wilt inzamelen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen, zodat kinderen hopelijk later niet meer moeten te spuiten.
Op basisschool de Toermalijn heeft Elisa in alle klassen uitleg geven wat haar actie inhoud. Ze spaart bier/frisdrankdopjes voor het Diabetesfonds, des te meer kilo’s ze verzamelt, des te meer geld gaat er naar dit goede doel. Vele mensen en bedrijven helpen mee inzamelen en daardoor heeft zal al ruim 100kg opgehaald, maar er kan altijd nog meer bij. Elisa komt graag de doppen bij u ophalen of het kan gebracht worden in de Dorpsstraat 180 in Halsteren.
Elisa is vol trots en heeft veel plezier in deze actie en draagt op haar manier een steentje bij aan het welzijn van haar zus Michella. Helpt u mee?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief