Er wordt samengewerkt met het Ibach festival FOTO BOZINBEELD
Er wordt samengewerkt met het Ibach festival FOTO BOZINBEELD Foto: Bozinbeeld

Henk Witjes presenteert nieuwste boek op Cultuurfestival

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Het tweede Bergse Cultuurfestival staat voor de deur. Vorig jaar werd de eerste editie van het evenement waarin kunst, literatuur en muziek centraal staan druk bezocht. Dus ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog. Bergenaar Henk Witjes zorgt in ieder geval voor een primeur. Hij presenteert tijdens het festival zijn tweede boek: Tomeloze verwarring.

Oud-schooldirecteur, regisseur en Bergenaar Henk Witjes maakte vorig jaar zijn debuut als auteur. Zijn presentatie van zijn eerste boek De Idealisten trok een volle zaal in het Zwijnshoofd. En de recensies waren lovend. 'In een ruk uitgelezen. Wat een bijzondere roman. Knap hoe de schrijver een spannend verhaal weet te combineren met diepgang.' Het smaakte dan ook naar meer voor de bekende Bergenaar.

Zaterdag 6 oktober zal Witjes om 16.00 uur tijdens het tweede Bergse Cultuur Festival zijn tweede boek presenteren genaamd Tomeloze verwarring. "Dat is natuurlijk een eer, ik kijk er enorm naar uit", aldus Witjes.

Samenwerking

Het Cultuur Festival heeft dit jaar de handen ineens geslagen met het Ibach Festival. De programma's zijn op elkaar afgestemd zodat de activiteiten van de twee culturele evenementen elkaar aanvullen. En dat is mooi vindt organisator Sonn Franken. "We willen in de toekomst tot een gezamenlijk mooi festival komen dat de hele binnenstad van Bergen op Zoom beslaat." Franken voorziet in de toekomst dat Bergen op Zoom kan uitgroeien tot culturele pleisterplaats met uitstraling tot over de landsgrenzen.

Deelnemers

De locatie is weer in het centrum van de stad; Den Enghel is in zijn geheel beschikbaar. Dat is ook wel nodig, want er zijn nog meer kunstenaars die zich aangemeld hebben. "Momenteel hebben we al 40 deelnemers. En de verwachting is dat er nog meer bijkomen." Volgens de organisatie zijn er nog wat mensen die hun definitieve toezegging pas laat afgeven. Maar de intentie is er wel. Veel kunstenaars dus, zoals beeldend kunstenaars, kunstschilders, fotografen en ook een striptekenaar.

Daarnaast zijn er net als vorig jaar weer heel wat schrijvers die graag met het publiek in gesprek gaan over hun werk. "Dat was wel een leermoment voor ons," blikt Sonn terug op de 1e editie. "Heel het programma zat bomvol, zo vol dat er te weinig aandacht was voor onze kunstenaars en schrijvers. Dat hebben we verholpen door elk actief blok op te volgen door een stilteblok. Tijdens zo'n rustblok van een kwartier vragen we aandacht voor de kunstenaars en de schrijvers. We nodigen het publiek uit om hun werken te bewonderen en in gesprek te gaan. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient." Er is ook plaats voor muziek en dans. Ook voor het oog zal er wat zijn. Het is immers de intentie om een zo breed mogelijk cultuur pallet aan te bieden aan een zo groot mogelijk publiek.

Bezoeken

Het Bergs Cultuur Festival vindt plaats in Den Enghel – Grote markt 19 te Bergen op Zoom op zaterdag 6 oktober. Vanaf 12:00 uur inloop, officiële opening om 13:00 uur.Uiteraard is de entree voor het publiek gratis.[l]

Tomeloze verwarring

Hugo leidt een normaal leven. Getrouwd, drie kinderen, eerste kleinkind op komst. Hij is gestopt met werken. De afgelopen vijftig jaren zijn in een roes voorbij gegaan. Eenmaal los van het hoge levenstempo trekken gebeurtenissen in zijn leven onverbiddelijk aan hem voorbij. Wanneer hij op een maquette tentoonstelling oude drinkebroer Jack tegen het lijf loopt, vindt er een ingrijpende gebeurtenis plaats. Later blijkt Jack spoorloos verdwenen te zijn. Gaan de feiten met Hugo aan de haal, of andersom?

Tomeloze Verwarring is het nieuwste boek van Henk Witjes


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief