Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

'Eigenaar afgebrande Opelgarage moet actie ondernemen met perceel'

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Er moet iets gebeuren met de afgebrande Opelgarage. Dat vindt de D66. Maar de situatie is niet onveilig. En dat betekent dat de gemeente de eigenaar niet kan dwingen om iets te doen met het pand.

De D66 wilde graag van het college weten wat de gemeente doet om de veiligheid van het leegstaande en deels afgebrande gebouw te waarborgen. Daarop liet het college weten dat toezichthouders langs zijn geweest bij het perceel. Daaruit bleek dat de veiligheid niet in het geding is. Er is tevens geen sprake van overtreding van wet- en regelgeving waarop kan/moet worden gehandhaafd.

Wel is er een spijl in het hekwerk verbogen welke moet worden teruggebogen zodat men geen toegang kan krijgen tot het terrein. Hierover is al contact met de eigenaar geweest die daar actie op gaat ondernemen.

Vanuit het team Handhaving wordt een brief gestuurd naar de eigenaar waarin wordt aangegeven dat wij het wenselijk achten dat het pand er niet zo bij blijft liggen. Maar het is niet mogelijk maatregelen af te dwingen. Wel zal de gemeente met de eigenaar in gesprek gaan over initiatiefplannen voor een herontwikkeling van het perceel.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief