Het pand aan de Kortemeestraat
Het pand aan de Kortemeestraat (Foto: Hanneke Marcelis)

Nieuwe escaperoom komt naar Bergse binnenstad

BERGEN OP ZOOM - Er komt een escaperoom in de binnenstad van Bergen op Zoom. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek van een ondernemer om een escaperoom te vestigen in te Kortemeestraat goed gekeurd. Wethouder Patrick van der Velden is blij met het initiatief. "We zetten in op variatie in onze binnenstad. Een escaperoom is daar een mooi voorbeeld van."


De escaperoom komt aan de Kortemeestraat 18. Dat pand staat nu grotendeels leeg. Alleen de kinderbouwclubs zitten er nog. "Zij kunnen gewoon blijven zitten aan de achterkant van het pand, en gebruik maken van de ingang aan de st. Annastraat. De escaperoom komt dan aan de voorkant van het gebouw", legt wethouder Van der Velden uit.

Om overlast voor omwonenden te beperken heeft het college de openingstijden van de escaperoom aan banden gelegd. Hij mag alleen open zijn tussen 9.00 uur en 22.00 uur.

Populair

Escaperooms winnen de laatste jaren flink aan populariteit. Bezoekers worden er opgesloten in een kamer, en moeten via allerlei puzzels en raadsels de sleutel vinden. Daarvoor hebben ze slechts beperkt de tijd. Vaak hebben de escaperooms ook een bepaald thema. Wat het thema wordt van die aan de Kortemeestraat, is nog niet bekend. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief