Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Schrik zit er goed in na grote explosie in binnenstad: 'Het is behelpen'

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Bezoekers, bewoners en ondernemers uit de Bergse binnenstad zijn maandagochtend flink opgeschrokken door de explosie in het transformatorhuisje op de Grote Markt. Vier mensen raakten daarbij zwaargewond. Inmiddels heeft iedereen de draad weer opgepakt, voor zover dat mogelijk is zonder stroom. Maar de schrik zit er nog wel in.

Het is hét onderwerp van de dag. Overal in de binnenstad hoor je mensen praten over de grote explosie die 's ochtends plaats vond. Bij het politielint dat de plaats van de ontploffing nog steeds afschermt bekijken mensen het zwart geblakerde pand en praten ze na. 'Bizar' is het woord wat regelmatig valt. En ook de toestand van de vier gewonden houdt de gemoederen flink bezig. Zij werden naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht, maar over hun huidige toestand is nog niets bekend gemaakt.

Stroomuitval

Door de explosie zat een groot deel van de binnenstad vanochtend tijdelijk zonder stroom. Inmiddels zijn er nog 130 adressen over waar de stroom nog niet terug is. En dat kan ook nog wel even duren. Zo'n acht tot twaalf uur, stelt de Veiligheidsregio Midden-West-Brabant. Meerdere ondernemers hebben de deuren daarom maar gesloten voor de dag. 'Wegens geen stroom gesloten', staat er op een briefje geschreven wat op één van de deuren van Kremerstraat is geplakt. In de Zuivelstraat houdt de Délifrance haar deuren wel open. "Het is een beetje behelpen nu, maar we hadden al opgestart. Alles stond klaar. Voor ons had dicht gaan dus geen zin. Ook al hebben we geen stroom", vertelt één van de werkneemsters. De zaak mocht haar brood afbakken bij de Bourgondiër, en verkoopt heel de dag alleen nog maar salades, koude broodjes en koude dranken. En op tafel staan kaarsjes om voor licht te zorgen. "We kunnen niets anders dan wachten tot de stroom weer terug is. En op deze manier kunnen we onze klanten gelukkig alsnog blij maken."





Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief