Afbeelding

Operaties in Bravis ziekenhuis kort stil gelegd na stroomstoring

Door: Peter Houtepen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als gevolg van de explosie in het transformatorhuisje op de Grote Markt, heeft ook het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom maandag rond 10.00 uur te maken gekregen met een korte stroomonderbreking. De noodaggregaat van het ziekenhuis heeft na het wegvallen van de stroom de interne voorziening overgenomen, totdat levering via het elektriciteitsnet na drie kwartier weer mogelijk was.

Na de storing ondernam het ziekenhuis direct een aantal maatregelen. Spoedpatiënten die per ambulance naar het ziekenhuis kwamen, zijn gedurende enkele uren naar de Bravis locatie in Roosendaal gebracht. Ook operatieprogramma's werden tijdens de noodstroomlevering korte tijd stilgelegd. De stroomvoorziening was vrij snel weer normaal. Wel zijn na de storing restproblemen met apparaten vastgesteld. Na een inventarisatie is dit, indien mogelijk, met spoed verholpen.

Sommige patiënten zijn op een later tijdstip geopereerd of de operatie is verschoven naar een andere dag. Het Bravis ziekenhuis heeft na het nemen van deze maatregelen gestreefd naar een zo spoedig mogelijk herstel van de normale gang van zaken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief