Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Slachtoffers ontploffing Grote Markt buiten levensgevaar

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De medewerkers van Enexis die gisteren zwaargewond zijn geraakt bij de ontploffing van het transformatorhuisje op de Grote Markt verkeren buiten levensgevaar. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend, laat Enexis woordvoerder Bob Wickels weten.

In totaal raakten er vier mensen gewond bij de explosie op de Markt. Drie medewerkers van Enexis en een voorbijganger. "Onze medewerkers waren bij het transformatorhuisje aanwezig omdat er in ons dienstencentrum signalen binnen kwamen dat er problemen zouden zijn met de transformator", vertelt Winckels. Eenmaal ter plaatse aangekomen, hoorden de medewerkers een vreemd geluid uit het huisje komen. "Zij vertrouwden de situatie niet, en zijn op afstand gaan staan. Zo'n twintig seconden later ontplofte de boel." De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam, en verkeren buiten levensgevaar. "We zijn blij dat onze medewerkers buiten levensgevaar zijn, en hopen dat zij snel weer in goede gezondheid naar huis kunnen."

Hoe de explosie kon plaatsvinden, is nog niet bekend. Momenteel wordt er bij het transformatorhuisje uitgebreid onderzoek gedaan. Alle huishoudens die gisteren heel de dag zonder stroom zaten door de explosie, hebben inmiddels weer elektriciteit. Alleen bij de Teerkamer ligt de stroom er vandaag nog uit.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief