Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Oproep voor behoud Ketrientje raakt gevoelige snaar

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Tantelouise ligt, gaat voormalig zorgcomplex 't Ketrientje naar de vlakte. Alleen de kapel zal dan blijven staan. Dit tot teleurstelling van Paul Brooijmans. Hij plaatste een oproep op Facebook voor het behoud van de gevel. En die werd inmiddels al zo'n vierhonderd keer gedeeld.

"Beste vrienden / Bergenaren. Via deze weg wil ik trachten deze prachtige gevel te behouden voor sloop." Dat is hoe de Facebookpost die Paul Brooijmans op 1 november op Facebook plaatste begint. "De gemeente wil toestemming geven voor sloop omdat het binnenterrein dan toegankelijker is voor de sloop van de overige gebouwen, dit terwijl er rechts van de gevel voldoende ruimte is  Laten we De Vismart koesteren en like en deel dit bericht aub. Samen hebben we kans." En die oproep raakte een gevoelige snaar bij veel mensen. Het bericht werd binnen de kortste keren massaal geliked en gedeeld. Inmiddels staat de teller op zo'n 250 likes en zo'n 400 keer gedeeld.

Vanuit de politiek krijgt Brooijmans in ieder geval steun van Lijst Linssen. Toine van Steenpaal en Ton Linssen hebben hun steun voor het burgerinitiatief al uitgesproken. "Wij van Lijst Linssen hebben uit monde van Ton Linssen al enkele jaren geleden de stelling ingenomen van wat je ook doet laat de oude voorgevel met rust", aldus Van Steenpaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief