Afbeelding
Foto: Privebezit Familie Hagen

Bergs echtpaar viert 65-jarig huwelijk

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Dhr. En Mevr. Hagen-Kamminga waren zaterdag 17 november 65 jaar getrouwd. Dit heuglijke feit vierden zij samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ook wethouder Van der Velden kwam langs om het echtpaar te feliciteren.

Dhr. Hagen, Leo, is geboren in Herkenbosch in Limburg op 27 juli 1928. Mw. Hagen Kamminga, Geertje, is geboren in Dantumadeel in Friesland. Beide families zijn, onafhankelijk van elkaar, in de begin jaren dertig verhuisd naar Brabant naar het plaatsje Helmond. De reden hiervoor was dat er in Brabant meer werk was. Daar groeide ze verder op tot jongvolwassenen en hebben ze de oorlogsjaren meegemaakt, wat beslist geen makkelijke tijd was. Na de oorlog, Leo inmiddels 17 jaar en Geertje inmiddels 19 jaar, zijn beiden gaan werken bij Philips in Eindhoven. In de trein vanuit Helmond naar Eindhoven hebben ze elkaar ontmoet. Zo gebeurde het, en na een verkeringstijd van 7 jaar besloot Leo om te solliciteren bij de gemeente politie. Hij werd aangenomen in Bergen op Zoom. Iets waar zijn kinderen nog altijd blij mee zijn, want anders waren zij geen Krabben geweest.

In 1953 vertrok Leo alleen naar Bergen op Zoom en een jaar later kwam ook Geertje naar Bergen op Zoom nadat ze waren getrouwd. In 1954 werd hun eerste kind geboren, een dochter. Drie jaar later, in 1957, hun zoon en in 1960 nog een dochter. Toen was het gezin wel compleet. Hun drie kinderen zijn inmiddels getrouwd en hebben ervoor gezorgd dat Leo en Geertje 6 kleinkinderen hebben, helaas is een van de kleinkinderen op 21-jarige leeftijd overleden door een tragisch ongeval. Dit blijft een enorm gemis. Inmiddels zijn Leo en Geertje ook gezegend met 4 achterkleinkinderen en in december wordt het eerste achterachterkleinkind verwacht.

Nu nog is Leo met zij 90 jaar nog erg actief bezig in het steunpunt aan het Zonneplein. Hij organiseert kaartmiddagen, biljarten, bingo etc. Met het rondbrengen van maaltijden voor ‘tafeltje dekje’ is hij een aantal jaar geleden gestopt. Dat werd toch te zwaar, maar auto rijden doet hij nog steeds. Geertje, inmiddels 92 jaar, doet het rustiger aan, vorig jaar was ze gevallen en brak daarbij haar heup. Na een operatie en een lange revalidatie in de Moermont is ze blij dat ze toch weer in haar eigen huisje kan zijn, de mobiliteit gaat wat minder maar ze kan zich goed redden in en om het huis, verder verkeren beide nog in een goede gezondheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief