Foto: NICKFRANKEN.COM

Honderden kinderen genieten van Sintvoorstelling

BERGEN OP ZOOM - Het was weer een waar feest in De Maagd tijdens de Sinterklaasvoorstellingen. Maar liefst vijf keer was de stadsschouwburg woensdag tot de nok toe gevuld met enthousiaste kinderen en hun ouders. De voorstelling Het Paard van Sinterklaas en zijn dierenvrienden werd een daverend succes.


De kindervoorstelling van Stichting Sint Nicolaas is al jaren razend populair en niet voor niets. Kosten noch moeite worden gespaard om een show van niveau neer te zetten. Vijf voorstellingen op één dag voor ruim drieduizend ouders en kinderen. Dat vergt wat organisatievermogen, maar zoals gebruikelijk liep het op rolletjes.

Pietenband

Ruim voor aanvang van iedere voorstelling stonden de kinderen al rijendik opgesteld om een fijn plekje op het rode pluche te vinden. Hoewel het woensdag koud en nat was, mocht dat de pret niet drukken. De enthousiaste Pietenband speelden het ene na het andere vlotte sinterklaasnummer waardoor het wachten helemaal niet vervelend was. Zwarte Pieten zorgden voor genoeg afleiding in de rij, zodat jong en oud helemaal in sinterklaasstemming de zaal betrad.

Knorretje

Twee Pieten zorgden vanaf het podium al voor een feestelijk onthaal met de bekende liedjes als de Pepernotensamba en TingTingelinge. Er werd volop mee gedanst en gezongen tot de gordijnen open gingen en de kinderen een kijkje kregen in de slaapkamer van de Zwarte Pieten. Stapelbedden vulden het podium en al snel bleek dat en Piet niet kon slapen, omdat knuffel Knorretje foetsie was. Dan ook nog een Piet met geheugenverlies en een spoorloze Amerigo en Sinterklaas maakte de onrust compleet.

Interactie

Het verhaal stond bol van de prachtige liedjes met toffe choreografie én volop interactie met het jonge publiek dat haar ogen uitkeek. Zoals het een echte kindervoorstelling betaamt, gold ook in De Maagd: eind goed, al goed. Knorretje, Amerigo én Sinterklaas waren een dagje op de boerderij van boer Bertus, omdat Amerigo en Knorretje toch ook wel heel graag af en toe 'onder de dieren' zijn. En Sinterklaas? Die zag ook wel iets in een speciale dierensinterklaasfeest in de gezellige stal van Boer Bertus, vol confetti en gezelligheid ter ere van deze hele speciale dag.

Dierenverrassing

Na een vrolijk Dag Sinterklaasje en de belofte van de Sint dat ieder kind bij het naar buien gaan een lekkere dierenverrassing kreeg, stroomde de theaterzaal weer leeg om plaats te maken voor de volgende 650 Sinterklaasfans die wilden genieten van de bewonderenswaardige prestatie van Stichting Sint Nicolaas.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief