De enquête in de wijk FOTO LUCAS JANSEN
De enquête in de wijk FOTO LUCAS JANSEN (Foto: Lucas Jansen)

Wijkcommissie Noordgeest maakt een doorstart

BERGEN OP ZOOM - De wijkcommissie Noordgeest in Bergen op Zoom maakt een doorstart. De commissie zou haar werkzaamheden per januari neerleggen. Maar een nieuw bestuur stapte naar voren, waardoor een doorstart mogelijk werd.


In oktober kondigde het bestuur haar vertrek aan per 1 januari 2019. Hierop reageerden enkele bewoners, die het nut en de noodzaak van de wijkcommissie Noordgeest en de wijkkrant sterk inzien. Zij gaven aan hun handen uit de mouwen te willen steken en zijn tijdens een openbare vergadering van de wijkcommissie benoemd per 1 januari 2019.

Nieuwe bestuur

Het nieuwe bestuur bestaat uit Pieter Kwaadgras, Jac Mouwen en Lucas Jansen. Zij zullen als interim-bestuur niet alleen de werkzaamheden voortzetten en voor continuïteit zorgen, maar ook op zoek gaan naar nieuwe, liefst wat jongere, bestuursleden die voor de komende jaren met frisse moed het stokje willen overnemen.

De wijkcommissie heeft tot taak om voor de belangen van de wijk en haar bewoners op te komen. Ze signaleert bedreigingen, kansen en behoeften aangaande de leefbaarheid van de wijk en bedenkt en coördineert oplossingen voor gebleken problemen. Daarnaast bevordert de commissie sociaal-culturele activiteiten in en voor de wijk.

Leefbaarheid

In Noordgeest wordt door de inwoners hard gewerkt aan de verhoging van de leefbaarheid in de wijk. Zo hield de werkgroep Werkgroep Sociale Samenhang recentelijk nog een enquête onder honderden bewoners en bezoekers van de wijk. Daarmee wil de werkgroep erachter komen wat er leeft in de wijk en tot actiepunten komen om de sociale samenhang in de Noordgeest te verhogen.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief