Organisatie van Lichtjes op oorlogsgraven maakt programma bekend

BERGEN OP ZOOM - Op 24 december zullen er ruim 2400 kaarsjes branden op de oorlogsgraven van Bergen op zoom. De organisatie heeft zeer veel aanmeldingen mogen ontvangen van vele vrijwilligers die mee zullen werken om deze avond te laten slagen.


Joris Völker van de organisatie meldt dat het programma als volgt zal zijn. Om 15.15 uur beginnen we met het openingsprogramma. De burgemeesters van Woensdrecht, Bergen op zoom en de Voorzitter van 75 bevrijding Bergen op zoom zullen het eerste kaarsje plaatsen. Daarna zullen de velden verder verlicht worden door het plaatsen van de vele kaarsjes. "Er zullen alleen doedelzakspelers zijn en verder geen toespraken," Aldus Völker mede organisator van het evenement. Rond 18.00 zullen we afsluiten.

De herdenking zal altijd doorgang vinden. Ook al is het weer slecht. Deze mannen hebben voor ons gestreden door weer en wind. En verdienen het om herdacht te worden. De organisatie laat verder weten dat er ook 1 kaarsje extra zal branden voor Wim Musters die mede organisator was van het evenement. De lichtjes avond wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary club de Brabantse wal, Rotary club noord en de Stichting 75 jaar bevrijding Brabantse wal. Het is de bedoeling dat het komende jaren op kerstavond herhaald blijft worden aldus de organisatie. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief