Foto: Hanneke Marcelis

Aftellen tot het Winterparadijs: het water stroomt de baan op

BERGEN OP ZOOM - 'Wil je nog even zwemmen?', wordt er lachend gevraagd door één van de medewerkers van het Bergs Winterparadijs. Het water stroom de baan met grote snelheid in. Over twee dagen moet de baan helemaal bevroren zijn, want dan opent het Bergs Winterparadijs de deuren.


Iedereen die langs het reusachtige Winterparadijs op de Grote Markt loopt, kijkt zijn ogen uit. Mensen gluren er naar binnen en maken foto's en filmpjes. Organisator Frank Vale geniet ervan. "Het is leuk om te zien hoe nieuwsgierig mensen zijn. De aantrekkingskracht is enorm groot." Het is ook wel iets heel anders dan wat er afgelopen jaren op de Grote Markt verscheen in de decembermaand. Zo is de ijsbaan zelf een stuk groter, en is de  aankleding een stuk uitgebreider. "Wij noemen het horeca-gedeelte de balzaal. En wanneer je hem ziet, begrijp je wel waarom", lacht Vale. 

Voor alle nieuwsgierige Bergenaren is het nog even aftellen. Over twee dagen opent het Bergs Winterparadijs haar deuren voor bezoekers. Eerst nog even wachten tot het water bevroren is.


De 'Balzaal' in het Bergs Winterparadijs 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief