Loïs (r), samen met turnmaatje Dewi en trotse papa en mama op de achtergrond
Loïs (r), samen met turnmaatje Dewi en trotse papa en mama op de achtergrond Foto: trainster Lieve

Loïs Hartog pakt zilver op eerste districtswedstrijd turnen

Sport en vereniging

HASTEREN - Op zaterdag 8 december stonden de eerste districtskampioenschappen op het programma voor de turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Dit voor de niveaus pupillen 1 en pupillen 2 in de N2 categorie.

Loïs Hartog uit Halsteren maakt deel uit van deze selectie en komt in laatstgenoemde categorie uit. Deze wedstrijd is al vroeg in het seizoen maar een hele belangrijke wedstrijd om je te kunnen plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Ook kun je je hier plaatsen voor de regiofinale en de regionale toestelfinales. Er stond dus heel wat op het spel voor deze 10-jarige turnster. Er moest worden afgereisd naar Valkenswaard om het op te nemen tegen alle turnsters uit Zeeland, Brabant en Limburg. Loïs moest starten op vloer, niet haar sterkste toestel, maar ze kwam deze goed door. Met wat schoonheidsfoutjes scoorde ze een 12,60 pnt. Op sprong is Loïs 1 van de weinige turnsters die een schroef liet zien. Wel een flinke nahup, maar toch een mooie gemiddelde score van 13.10 pnt. De brug is haar beste toestel, maar ook het meest risicovol. Vorige week moest ze op dit toestel nog een val incasseren, maar dit keer niet en had ze het goed onder controle. Als enige op de wedstrijd een maximale uitgangswaarde van 6 punten en het hoogste cijfer in haar categorie. Een mooie 14,567 pnt! Het allerlaatste toestel, de balk, kon alleen een goed eindtotaal nog in de weg staan. Maar ook de balkoefening kwam ze feilloos door en ook hier een prachtige score van 13.350 pnt. Met een totaal van 53,167 pnt. was het spannend wat de totaaluitslag zou brengen. Het was voldoende voor een zeer verdiende tweede plaats!

Tevens goed voor plaatsing voor de landelijke wedstrijden, de regiofinale en in ieder geval al één regionale toestelfinale. Het seizoen kon niet beter beginnen voor Loïs. Van harte gefeliciteerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief